No ja jestem z tych co woli dobrać tanio przed infami i premierami niż drożej po ;) Widocznie ty lubisz kupić drożej. Każdy ma swoją strategię. Ja wolę jednak taniej kupić drożej sprzedać. Taką mam fiksację :D Widziałem niedawno jak Playway pomaga spółkom przy pierwszych premierach i tutaj będzie równie grubo. Jakby kap był 50mln to bym kręcił nosem, ale jak jest poniżej 10, gdzie spółki już w upadłosci mają większy kap to ja się cieszę, że znajdują się tacy co mi dają. Dla mnie już po debiucie było bardzo tanio, ale wiedziałem, że znajdą się tacy co wywalą mi w koszyk na stracie. Najlepsze jest to, że nigdy nie musiałem na spadki naganiać. Pełna kulturka ;) Jak sprzedam podziękuję. Po co te nerwy, siedzenie pod 100tkami nicków i ip/24/dobę - warto? Potem na zdrowiu się odbije i wyjdzie gorzej.
Naganiać nie lepiej na wysokopłynnych spekulacyjnych gniotach gdzie można w 1 dzień + 30% a w drugi - 30%? Na prawdę strata czasu na naganianie na spadki na niskopłynnych walorach - no chyba, że się wywaliło ze stratą i nie można znieźć porażki i czeka sięna odkupienia - ale to działa tak, że zawsze będzie za drogo, a jak wybije to tylko wkurzenie przyjdzie i obejście się smakiem. Nie wiem co w takiej strategii ludzie widzą.
Zarobiłem na wielu walorach nie musząc pluć na nic. Wybieram, analizuję, kupuję, czekam, sprzedaję.