Wszystko się zgadza oprócz tej nieszczęsnej manifestacji przed URM jako, że byli to członkowie Solidarności, niestety był to pseudo zarządem NSZZ na czele z ich wodzem. Była to grupa alkoholików zdegenerowanych, którzy szantażem, wymuszeniem likwidowała swoich przeciwników, nie tylko nie będących w NSZZ Solidarność ale też ludzi oddanych Solidarności ale bardziej zakładowi. Ludzi oddanych całym sercem i pracujących na rzecz zakładu przez dziesiątki lat, zaszczuto grożąc zwolnieniem a w najlepszym wypadku przenosząc na inne stanowiska pracy, oczywiście na takie bez znaczenia aby tym typom nie przeszkadzać.
Ta kreatura i nieszczęście, która nie mając wiedzy co czeka tak dużo firmę w sytuacji likwidacji głównego odbiorcy tj. PGR i Spółdzielni oraz kółek rolniczych i zamiast się cieszyć że znalazł się tak duży koncern i to z USA z planem rozszerzenia produkcji na rzecz rolnictwa, a wiem bo byłem przy rozmowach w niewybrednych słowach przez zakładowy radiowęzł delegację wyzwał od krwiopijcow żydowskich i on nie pozwoli aby panoszyl się jakiś zyd, chyba że po jego trupie. Niestety trupem okazał się zakład i to też amerykanie przewidzieli. I na koniec życzę mu a na pewno do tych życzeń przyłączy się tysiące ludzi Ursusa aby do końca swoich dni nawet przez chwilę nie zaznał spokoju a że ponac jest wierzacy to tkwił na wieki w czyscu bo taki bydlak nie może liczyć na żadne zmiłowanie za te cierpienia, rozpad rodzin i tułaczkę po calej Europie dzisiejszego żałuję ja jak i pracując bez żadnych praw często aby tylko przeżyć. Kanalią jak najszybciej zniknij z tego padołu aby my jeszcze żyjący i pamiętający o tych czasach mogli powiedzieć, spełniła się prośba do Najwyższego abyś spoczął w piekle.