Panowie każdy z nas ma trochę racji a biorąc pod uwagę wszystkie rozsądne komentarze pojawia się obraz całości.
Nie zdążyłem napisać w wątku o US to o czym mówi biało-czerwonych, że luka po Actiona momentalnie została zajęta, tak jak kiedyś po Optimusie. Rynek nie lubi próżni i może w końcu dzięki konstytucji dla biznesu i mam nadzieję ciut mądrzejszym posunięciom UKS nie będzie się niszczyć spółek płacących podatki i zusy z możliwościami rozwoju.
Co do samej konkurencji, która się pojawiła ABC Data na razie ładnie sobie z tym poradziła (wynagrodzenie Pani prezes nie wzięło się z niczego).
Wszystko o czym mówię bardzo ładnie opisano tutaj
https://m.bankier.pl/wiadomosc/ABC-Data-chce-utrzymac-trend-wzrostu-wynikow-w-kolejnych-kwartalach-7593002.html
Osobiście uważam, że poniżej 2 zł za akcję to promocja bo akcje powinny być na poziomie znacznie wyższym.
Sentyment się zmienił do tych spółek bo zmieniły się nawyki zakupowe klientów jednak data na czas zauważyła tą tendencję i uważam, że podjęła słuszne kroki.
Co do branży mobile sam używam obecnie xiaomi i pomimo, że miałem różne flagowe i znacznie droższe modele z Samsunga, Sony czy iPhone to stosunek ceny do jakości jest w przypadku xiaomi nie do pobicia. A jak ktoś chce mieć telefon z gwarancją do dopłaci te 150 zł i kupi z polskiej dystrybucji a nie na alibabie zwłaszcza, że coraz więcej przesyłek z Chin jest obciążanych obecnie cłem i podatkiem.
Pozdrawiam