Z reklamacjami jest ciezko w CCC, a stwierdzam to po tym, ze moja dziewczyna reklamowala tam jakies balerinki czy cos takiego. Wytrzymaly tydzien i sie rozkleily. Miesiac butow nie bylo az w koncu dostala nowe. Mija tydzien i znow to samo. Zarzadala zwrot pieniedzy i dopiero po klotni z pania kierowniczka, przedstawieniu swoich praw i postraszeniu prawnikiem pani zla jak cholera oddala kilkazdziesiat zlotych... Nastepny przypadek, moja mama kupuje tam buty nie tanie jakies szpilki. Jeden dzien i cala stopa zafarbowana. Pare dni pochodzila i dzien w dzien ten sam efekt wiec udala sie do salonu zobaczyc co sie da z tym zrobic. Oczywiscie odpowiedz, ze to z winy uzytkownika, a na pytanie "co robie z nimi nie tak" odpowiedz brzmiala "nie wiem ale takie cos nie podlega reklamacji". Szkoda bylo sie z nimi szarpac i olala temat. Sam tam nie kupuje bo niemal zawsze chodze w sportowych butach, a tam nic ciekawego dla mnie nie ma. Po jakies eleganckie buty pewnie bym tam zajrzal ale poki co mam :) Nie wiem jak czesto zdarzaja sie reklamacje ale wnioskuje, ze czesto i sa one raczej zbywane proba olania problemu. Mimo tego zagladam czesto do sklepow zobaczyc czy jest ruch w sklepie i tak, jest prawie zawsze duzy ruch, a w weekendy widze, ze cale "wycieczki" wedruja do CCC. Co ktoras rodzinka wychodzac z tesco wedruja przejsc sie po CCC. Mnie osobiscie nie interesuja problemy z towarem i przepychanki z klientami dopoty, dopoki firma ma dobre wyniki finansowe i daje mi zarobic. Teraz nie posiadam akcji CCC ale w najblizszym czasie kiedy sytuacja od strony technicznej na wykresie mnie zainteresuje chetnie zainwestuje.