Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,84 zł , zmiana od tamtej pory: -92,86%

Re: WItam w 2015

Dnia 2015-01-27 o godz. 13:30 gpw_inwestor napisał(a):
> Zainwestowało pewnie w The Farm 51, AA.
>
> Na realizacje przyjdzie czas. Ja patrzę tu poprzez pryzmat przyszłości.
>
> Lpp to trochę ciut wywindowana spółka ale działa na wyobraźnię.
>
> Każdy decyzję podejmował sam, nikt nikogo nie namawiał ci co liczyli na szybki zysk szybko zjechali. A powtarzam to jest inwestycja długoterminowa. Jak kupujesz ziemię to sprzedajesz po miesiącu czy czekasz x lat aż wybudują się domy, osiedla i wtedy masz x % zysku?
>
> Jakiego kolesiostwa? Wiele razy pojawiały się posty, że znajom królika, że przyjaciele i spółka, a ja pytam gdzie sa na to fakty, dowody? Bo wszystko do tej pory to czyste gdybanie. Ja mogę napisać, że Prezes ma wyspę na Pacyfiku i co będę miał czy nie będę miał racji? Prawdopodobieństwo jest 50/50. Do póki brak potwierdzenia to dla mnie to czysty tekst.
>
> Podskoczy szybciej niż można myśleć (na przestrzeni lat).
>
> ~mmm mógłbym zadać Ci to samo pytanie. Skoro jesteś tutaj tak długo to może coś się za tym kryje?
>
> Jedyne akcje jakie posiadam to akcje Arrinery poprzez Veno...czyli inaczej mówiąc akcje spółki Veno. Tak dostałem je w transakcji wymiennej. Ja złożyłem zlecenie, dom maklerski pobrał prowizję, kasę, a w zamian dał mi x akcji spółki.
>

ty chyba sam nie za bardzo wiesz o czym piszesz
w co zainwestowało ( to chyba za dużo powiedziane) wiadomo z raportów
inwestycja długoterminowa - to samo pisałeś przy kursie 10 zł i wyżej kilka lat temu
zadałem ci proste pytanie - władowałeś się w emisję akcji veno w zamian nabyłeś warranty arrinery by następnie je opłacić i dostać akcje arrinery czyż nie?
jak działa prezio każdy widzi - przypomnę tylko że całkiem niedawno veno zbyło 50 procentowy pakiet akcji abo który później zamienił się cyg po 1 zł a ostatnio ile zapłacili? tak robi się kasę - szkoda tylko że kosztem spółki?
zresztą szkoda gadać - co można powiedzieć o kolesiu który siedzi od kilku lat zapakowany po atrakcyjne 10 zł który przy kursie 80 gr pisze o realizacji zysków..... tak tak napisz że było 40 gr i tam się obkupiłeś .....tak jak wszyscy tutaj
co ja tu robię - śledzę rozwój wydarzeń nie angażując się kapitałowo
wiem co to giełda i co to zyski i straty - ale w tym przypadku w mojej subiektywnej oceny i wg mojego zdania mamy tu do czynienia bardziej z oszustwem niż rynkiem kapitałowym
bez odbioru

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ERNE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.