Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,59 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: Witaj mike 75

Ja o tym wszystkim wiem i oczywiście dokładnie wszystko w skardze uzasadniłem z podaniem, które artykuły ustawy o BFG oraz konstytucji zostały naruszone. Odszkodowanie generalnie nie jest w samej decyzji o przym. restr. ( choć wadliwość tej decyzji to podstawa prawna do odszkodowania ) ale w działaniach struktur państwowych na szkodę IDEA BANKU - i tu już są większę możliwości. Natomiast trzeba się nastawić na lata cierpliwości i krok po kroku działać. Ja na Leszka pomoc specjalnie nie liczę, tu niestety każdy musi liczyć na siebie - najszybciej z instytucji państwowych liczyłbym na pomoc RPO, ale Moi Ukochani Pisowcy własnie się go niedawno skutecznie pozbyli -za 3 miesiące go już nie będzie.
A propos RRRrrr - akcje Holdingu też mam, Noble nie ruszam. Wiedziałem, że Holding jest najbezpieczniejszy ze względu na dywersyfikację z całej trójki ale nie spodziewałem się decyzji o przym restr. Idei- wszak sygnały z rynku, zwłaszcza grudniowe z akceptacją transkacji poprawiajacych kapitał własny przez BFG oraz planowaną kolejną emisją akcji na to na pewno nie wskazywały. Raczej wszystko wskazywało na to, że Idea własnie wychodzi na prostą po udanej autosanacji banku przez Pruskiego.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IDEABANK 1,15% 1,59 2020-12-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.