Panie i Panowie!
Kto czyta niech zacznie myśleć!!! A kto ma niech trzyma, nawet jak miałby pójść po kredyt do "lichwy".
Po pierwsze: nie jest możliwe zrobienie takiego przychodu przy katastrofie rynku, a zwłaszcza logistyki !!!???!!! Czy ktoś zadał sobie pytanie po co to PKP?! Ale zostawmy to. Teraz koleje Śląskie ruszyły, a pewnie potem ruszą transporty towarowe. Naprawdę jest tak, że ilość lokomotyw, i kierowników pociągów jest ograniczona ;) Tak, to nie kreskówka!
Czym można dostarczyć taką kolosalną ilość towaru? A'propos: czy ktoś zimą nie stał na przejeździe, bo właśnie przejeżdżał węgiel? Nie cysterny ;)
Ale to nie tylko wina logistyki. Popatrzcie na zmiany w kadrze zarządzającej głównych odbiorców naszej "gwiazdy": dyr handlowy odchodzi, potem prezes .. hmm...
To przecież nie przez notoryczne "niepłacenie" ;-) ??
Po drugie: kontrakt to świętość, bo inaczej przyjdą "papugi" i zrobią porządek. Więc przychody, A TYM SAMYM ZYSKI !!!! NASZE ZYSKI - MAMY ZAPEWNIONE!!! A jak nie to nie ma ekonomii!!! no i prawa ;) A jak co to wrócą za chwilę z nadwyżką. A wtedy wszyscy zapomnimy o naszych KREDYTACH.
Po trzecie: Stopy kredytowe spadają... trzeba korzystać a nie płakać!!!
...
A moim zdaniem: JAK BĘDZIE PLUS, TZN "ZYSK" TO NALEŻY KUPOWAĆ, I ZAMKNĄĆ OCZY NA KWARTAŁ, POTEM DOPISAĆ ZERO...
Ja tak zrobię bo mam co mam i wiem, że panika już kilku "wirówkom" pomogła.
AHA - Bank już mi więcej nie da i nie ma skąd wziąć, ale chętnie wezmę jak zacznie spadać... Może sprzedam resztę z głównego, bo tam stagnacja .... a tu ... WESOŁO !!!
Pozdrawiam Was
Dnia 2013-02-07 o godz. 12:05 ~radek napisał(a):
> Zapomnieliście o jednym, osoba powiązana z członkiem rady
> nadzorczej ma średnią 1,33 zł... czyli widocznie warto
> posaidać te akcje. Według mnie osoba ta ma dużo większą
> wiedzę na temat spółki niż my wszyscy razem. Myślę w takim
> razie, że będzie dobrze. Ale nie liczę na 80 mln przychodów
> za IV kwartał. Jak będzie 50 mln to też będzie bardzo
> dobrze.
Według mnie celowo spółka nie podaje żadnych inf.
> Oczywiście to wszystko do czasu. Ja trzymam swoje akcje a
> mam ich sporo. Do publikacji raportu zostało juz tylko 2
> tygodnie.
Co do spadków, jurek juz wam napisał kto
> sprzedawał - Rubicon i dlaczego właśnie teraz sprzedawał.
> Pozostali co mają więszą ilość akcji nie sprzedawają.
> Obecnie toczy się gra na wymęczenie drobnych aby oddali
> resztę swoich akcji. Tak sądzę.
Pozdrawiam!!!