Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1 949,00 zł , zmiana od tamtej pory: 53,82%

Re: Wielkanocny wyciąg

Dzisiaj mam wolne i postanowiłem przetestować Elder's Triple Screen na mojej ulubionej spółce PGE.

W skrócie na czym to polega:
-wybierasz interwał na którym chcesz inwestować (dzienny, godzinowy itp.);
-dokładasz do tego wykresu dwa kolejne interwały - wyższy i niższy ( dla dziennego to wykres tygodniowy [o 5 większy] i wykres godzinowy [o 5 mniejszy]);
-na wykresie o większym interwale (tygodniowy) wstawiasz zwykły MACD i na przykład EMA 13;
-na tym środkowym interwale (dzienny) dajesz oscylator jakiś;
-a ten o najmniejszym interwale (godzinowy) służy do oglądania wybić.

Jak na wykresie o największym interwale MACD rośnie i na przykład EMA rośnie, a na wykresie środkowym oscylator jest nisko, to jest to idealny moment na zajęcie L.
Jak na wykresie o największym interwale MACD spada i na przykład EMA spada, a na wykresie środkowym oscylator jest wysoko, to jest to idealny moment na zajęcie S.

Oczywiście przejrzałem to na PGE i przez ostatnie miesiące sprawdza się idealnie. Grasz tylko wtedy gdy jest prawdziwa okazja.
Testowałem to na godzinowym i 10-minutowym i 2-minutowym.

LINK link 
Jest osoba tutaj która z tej techniki korzysta albo korzystała? Jakie macie doświadczenia? Na danych historycznych wyglądać może wszystko dobrze, a inna sprawa to praktyka.

A i nie podoba mi się obecna płynność na kontraktach akcyjnych i indeksowych. Dlaczego tak jest?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 -0,27% 2 998,00 2025-10-24 17:04:32
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.