Byłem na Alumetalu. Oba wezwania nawet nie da sie porównać ;). jedna z moich najlepszych inwestycji. Zysk na akcjach ponad 200%, co roku wysokie dywidendy. Cena z wezwania bliska ATH , przed wezwanie wypałcona dodatkowa dywidenda. Ok mogę sie zgodzić że cena wezwania powinna być te 10zł moze wyzsza ale to juz ,usiałbym być bardzo czepliwy ;). Gdyby porównać warunki obu wezwań to cena wezwania powinna być w granicach 27 zł z wypłata dywidendy zaliczkowej 1,5-2zł. Tam fundusze sie postwiły. Zobaczymy jak będzie na Newagu. Musiałyby sprzedać ze strata. Ja jako mały inwestor mogłem sobie tak rozłożyć K-S aby wyjść na swoje oni przy tej ilości akcji na pewno mają średnią powyżej ceny skupu. Zresztą obecna cena rynkowa nie wzieła sie znikad. To nie tacy jak Ty i ja pokprzez kupno ja podwyższyli grubo ponad cene wezwamia tylko właśnie fundusze daja znać rynkowi co mysla o cenie. teraz gdy sie pojawiło oficjalne wezwanie przydałoby sie jakies info od funduszy co mysla o obecnej cenie
P>S ciekawe czy pojawi sie ocena zarządu co do ceny "godziwej" w wezwaniu. Czy nie boja sie postawić ;)