- wezwanie po przekroczeniu 66 % nie byłoby żadym zaskoczeniem, jest obowiązkowe, cena w wezwaniu zależy od wcześniejszych notowań, pewnie dlatego ta obecna "szopka",
- natomiast ciekawszy jest ewentualny późniejszy "squeeze out", drobnych, jeśli zostanie przekroczony przez JW próg 90 %, i tu zastanawiajace jest zachowanie np. funduszy, które kupowały przezcież po znacznie wyższej cenie, czy teraz nie chciały kupowac za 3,15 PLN
- ja jako akcjonariusz nie liczę na żadne wezwanie (bo cena prawdopodobnie nie będzie adekwatna do nadprawdę "godziwej" ceny), czy "squeez out" (z tych samych powodów), a nawet na wzrost wartości akcji, ale liczę na należna mi od wielu lat dywidendę, tak jak to ma miejsce w innych spólkach wykazujacyh zyski w kolejnych latach, m.zd. jest tu konflikt interesów głównego akcjonariusza, któremu nie zależy obecnie (póki nie ma wszystkich, albo przynajmniej jeszcze większej niż obecnie liczby akcji), a pozostałymi akcjonariuszami, którzy moga byc później wyciśnięci z akcji i nigdy nie otrzymać dywodendy, mam nadzieje że do tego nie dojdzie, bo liczę na godne zachowanie JW,