Ale przecież od zawsze wiadomo, że Agnieszka to niezalezna firma Voice Group, i nie pracowała w Atonie full time. Wybacz ale to nie jest odkrycie.
Ja raczej zadałbym pytanie, dlaczego nie otrzymuje newslettera???
OK czepiamy się stylu pracy, PR-u, który jest jakis taki nieuczesnay, lub inaczej bym powiedział doraźny.
Ale a ja wolałbym rozliczenia Zarządu z obiecnanych umów. Wtedy nawet najmniej wyszukany komunikat nas zadowoli. Czekamy na wyniki wyjazdu do USA i Łotwę która jakioś terminami powinna się zbiegac w czasie, a po drodze efekty tego miedzynarodowego szturmu na CBR i szturmu Atona na wschód.
Tylko jakoś cos mi się zdaje, ze prawdziwy szturm PR-owy to dopiero bedzie, a teraz podrzucane są informacje z niższej półki, tak dla podtrzymania kontaktu na forach. Tam za dużo się ostatnio wydarzyło, aby nic z tego nie wyszło. Nie musisz mi wierzyć.
Ale naprawdę dla klienta nie jest ważne czy urządzenie jest ładne czy brzydkie. Ma działać i rozwiązywac problemy. Przeciez to nie jest branża kosmetyczna tylko śmieciowa, a urządzenia je jeżdzą do ludzi jak PR-owo pomalowane smieciarki, tylko stoja gdzieś na uboczu.
Jak się zacznie ruch w interesie to i opakowania zrobia ładne.