@kosa
Kurs jaki jest każdy widzi. Pokazuje przeszłość i teraźniejszość ale czy w wypadku PLI dyskontuje przyszłość? Pewnie, że jest masa niezadowolonych akcjonariuszy którzy stracili cierpliwość i wyszli, wychodzą, albo chcą wyjść z papieru! Ja też mam już czasami dość bo ile można. Stąd mój mail do spółki na który dostałem szybką i rzeczową odpowiedź, a szczerze powiem że tego się nie spodziewałem.... Więc to nie jest tak, że zarząd ma nas gdzieś i żyje w innym świecie i nie obchodzi go kapitalizacja PLI. Niestety, życie pisze różne scenariusze, spółka była gotowa do skoku przychodowego, ale została trafiona lewym prostym ;)
Z jednej strony ten strajk w USA i to spowolnienie w gamingu strasznie namieszało w core biznesie z drugiej strony to jest kopniak i motywacja do trzymania kosztów w ryzach! Mam nadzieję, że tak się stanie!
Liczyłem, że 2Q2024 będzie już fajny ale chyba się pomyliłem, bo mimo że wiedziałem że te całe zawirowanie nie pozostanie bez wpływu na PLI to jednak nie przypuszczałem że ten wpływ będzie aż tak mocny! Mało zleceń VFX spadające marże na reklamie przez brak roboty w VFX itd
Nie patrz na kurs. poszukaj sobie informacjo o Bartku Kujbidzie szefie tego biura w Kanadzie tzn co robił do tej pory w jakich realizacjach brał udział itd. Wiadomo, że to ogrom doświadczenia ale i kontaktów oraz zaufania branży do takiej osoby. Da radę! Te biura w Kanadzie i na Kanarach to realne działania i pierwsze kroki w optymalizacji kosztów. Zaraz nasi dyżurujący napiszą, że już miało być fajnie i że będzie 15zł, może i 10zł. Cholera wie, może być i co z tego skoro przez ostatni miesiąc wolumen to 13k akcji czyli pakiet grubszego drobnego albo dwóch średniaków ;)
Moim zdaniem wszystko co poniżej 25zł to kiedyś z perspektywy czasu okaże się że było to mega okazją!
Oczywiście przygotowania do pewnych rzeczy trwają i nie stanie się to to już w 2Q może nawet nie w 2024r. Za to rok 2025 na podstawie tego co sama spółka komunikuje zapowiada się arcyciekawie!