Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  25,80 zł , zmiana od tamtej pory: 229,46%

Re: Ukryta perełka

@AS
A co Tobie nie pasuje w sprawie Torpolu? Ja Ci powiem co. Otóż to, że pisze to PPP a nie ktoś inny. Tak się składa, że analizę Torpolu też robili profesjonaliści na płatnych serwisach i wychodzi im cena 15-18 zł, kiedy dzisiejsza cena to 12,10 zł
Jest mi bardzo przykro, ale nie ja to wymyśliłem, tylko profesjonaliści i to oni pewnie nie trafiają w analizy SW. Biedactwa...

Czyli masz spółke niedoszacowaną o kilkadziesiąt % która  możesz jutro nabyć z tak wielkim dyskontem  i na czym polega problem? Zamiast  dziękować losowi i załadować za 100 tys beczysz, ze w tej chwili cena nie wynosi tyle ile jakis gość napisał, ze wynosić powinna ?

Pisałem, ze zarobiłem w ten sposób na giełdzie 900 milionów.
Szukam spółek, których cena jest niższa niż pisza analityki profesjonaliści z biura, kupuje je, później cena rośnie i tak się zarabia miliony na rynku. Tak robiła moja ciocia, sąsiadka i nawet Rysio z Klanu.

CAŁY RYNEK zaangażowany w dany walor, gdzie w wielu przypadkach to jest naście instytucji i grubych ryb siedzi, czeka i podejmuje decyzje na podst. tego co napisał jakis analityk.  Dokładnie.  Nie sadzisz, ze oni maja swoje sztaby analityczne i swoje kalkulacje jak zawodowe armie? Na takim poziomie chcesz rozmawiać ?

Notabene 15zł na TOR było pare miesięcy temu.
A pare miesiecy temu, ale razy dwa  to było nawet 5 zł.
GDZIE BYŁES ze swoimi złotymi myślami gdy była tamta cena  ?
Z jakiego powodu wiec Cie grzeje ze jest tu dzis "tylko" 12zł?
Jak znam życie to ożeniłeś się znowu na szczycie i na kolejnej spółce jesteś dawcą kapitału.

Na TOR sa duze portfele które pozagrabialy 200-300% w pare miesięcy i  może chca podziewkować za impreze ?
Sprzedaja, stanowia podaz, cena leci ....a ma rosnać pionowo na niełatwym ostatnio Rynu bo jakis becwał z biura napisał ze powinna wynosić 18 ? Kolego, nie wiem, czy Rysia z Klanu byś przekonał.
Może sztaby analityczne potencjalnych nabywców uważaja na ten moment inaczej?
A zeby ciagle rosło i trend był utrzymany, to powazny kapitał musi na powaznie wchodzić, a nie wychodzić.
Tylko on jest gwarantem trendu.

Nie silny trend wzrostowy, ale mega silny  trend wzrostowy  na tej spółce trwa już ze 3 lata.
Mało ? Wymien tylko 1-3 spłółki spółki GPW na których trend wzrostowy trwa ok. 10 lat ?

Rozmowa jak w Monty Pythonie.
Torpol to tylko przykład.
Bezmiar analfabetyzmu rynkowego jaki zaprezentowałeś na FTE to był dopiero kunszt, klasa.
Zapamietam tę lekcję na lata.

Jasne, ze se odpuszcze bo rozmowa z Toba toczy się na dramatycznym poziomie.
Sam to dokładnie wiesz i dlatego tylko tu możesz w ten sposób se popisać.

Zwrócę honor i zdejmę czapkę z głowy jeśli pojawisz się np. na wspominanym SW.
Ale to jest niemożliwe.
Tutaj są lajki, minusy i pisze się o analitykach analiticznych.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG 1,67% 85,00 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.