Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  26,00 zł , zmiana od tamtej pory: 233,46%

Re: Ukryta perełka

"A z resztą, Torpol też jest wyceniany przez analityków o 25-40% wyżej niż jego obecny kurs na bananowej GPW."

To nie ma nic wspólnego z analfabetyzmem ekonomicznym.
Gdyby ekonomia na Rynku miała jakieś wielkie (główne) zastosowanie, to nie było by ludzi z tytułami profesorów ekonomii, a sami miliarderzy giełdowi.

Jak dla mnie, zmień opis w stopce na "analfabetę Rynkowego"
Takie wpisy to nieprzebrana studnia infantylizmu Rynkowego, która nie ma dna i nie ma ceny.
Przegladałem wiele watków spółek na bankierze i na SW jestem z 10 lat i nigdy i nigdzie nie spotkałem się, aby ktoś wypisywał takie rzeczy na temat rynku. Bezmiar ignorancji rynkowej, przezierający przez te wpisy, to jest materiał na poważne studia i za to jestem dozgonnie wdzięczny. Każdy jeden wpis, to jak czytanie opisu seppuku na żywo.

Dokładnie dlatego, nigdy w życiu takie wpisy nie pojawią się na SW.
Powtórzę się po raz 30 - tam są analitycy z imienia i nazwiska, analitycy badający sprawozdawczość i wyceny przedsiębiorstw, pod kazdym możliwym kątem.
Także potencjalnych wałów i zastanawiający się nad bieżącymi wycenami Rynkowymi.

Jest tam także od lat P.M ps."Obs", na którego prywatnym portal u ukazała się przekrojowa i płatna analiza spółki NWG, którą tutaj ktoś linkował juz jakiś czas temu. Można do faceta napisać w 5 sekund. Można odświeżyć wątek spółki, poprosić o najświeższą analizę i próbować podyskutować z kimś takim jak P. Bieniek i wielu innych jeszcze. Ja nawet nigdy nie próbowałem.

Ale po co?
Lepiej dzień w dzień walić kocopały, których nie napisałby nikt, kto na giełdzie jest od 2 miesięcy, a przy tym opowiadać, że ma sie akcji prawie tyle, co mały fundusz, choć najważniejsze w tym wszystkim jest, kto ile ma lajków i minusów za swoje wpisy..

LOL !!! :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG 2,00% 86,70 2025-10-06 14:45:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.