Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  58,90 zł , zmiana od tamtej pory: -14,43%
Ja myślę, że ludzie lepiej potrafią analizować spółkę niż Ci się wydaje. Wszystko też zależy od strategii, którą masz. Dlatego nie ma co oceniać innych. Ja pozwoliłem sobie Ciebie skrytykować, bo jesteś arogancki. Piszesz ogólniki i tak naładowane emocjami, że trudno Cię brać na poważnie. Mówiłeś o 100 zł, teraz, że dno. Ja powiem, że jest dno, gdy zobaczę więcej sygnałów. A że nie inwestuje w jedną spółkę, to nie jestem jak chorągiewka. Inna sprawa, że są wskaźniki, które mówią o katastrofie (jak strata klientów), jaki i wskaźniki, które dobrze mówią o spółce. Rynek wciąż jest perspektywiczny, będzie rosnąć. Spółka ma unikalną technologię, czy łatwo ją skopiować ? Jako inżynier uważam, że nie. Wiec oceniając to całościowo, na ten moment robię ostrożne zakupy. Chociaż jestem niemal pewny, ze będzie dobrze. To biorę pod uwagę ten strach i ze spadki klientów mogą się pogłębić. Więc nie wchodzę all in i nigdy bym nie wszedł w żadną spółkę, nawet w Nividie. Nigdy nie wiesz czy nie pojawi się lepszy producent/dostawca czegokolwiek. I moim zdaniem chcąc odrobić 20% straty, musisz zarobić 25%. Dlatego pochopne ucięcie straty u mnie nie są brane pod uwagę. Mogę ten wirtualny minus przez rok-dwa, to nie problem. Kupując inną spółkę też nie wiem, czy akurat nie trafiłem w lokalny szczyt i znowu będę sprzedawał na stracie ? W ten sposób kapitał przepale.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TEXT 0,50% 50,40 2025-10-24 17:03:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.