najładniejsze owoce rosną zwykle na samym czubku ... a tam bez drabiny sięgnąć trudno... post się ciekawy zrobił, to się przełamałem i swoje trzy grosze dorzucę
Od kilku miesięcy się "bawię" na tej spółce i z upływem czasu mam coraz lepszą opinię.
Jeśli wykorzystają potencjał BS-ów to z mojego punktu widzenia może to być najlepsza inwestycja ostatnich lat... a jeśli na pewnym etapie zabraknie im pomysłów... cóż ryzyko jest wszędzie.
Nieśmiałe próby z niedoinwestowanym chyba ducatto.pl pokazują, że spółka szuka nowych nisz.
Jedną z nich mogła by być sieć doradców oparta o biura księgowe czy agentów ubezpieczeniowych. To armia ludzi, którzy potrzebują obecnie dodatkowej alternatywy zarobkowej z jednej strony a z drugiej mają doskonałe rozeznanie kto w ich otoczeniu ma "potrzeby finansowe". Wiadomości, które zbieram od pewnego czasu, wskazują - to oczywiście tylko moje prywatne spekulacje - że taki kierunek w PSB jest możliwy. Cisza ze strony Zarządu w zakresie planowanej polityki sprzedaży może to potwierdzać, (choć może też potwierdzać tylko to, że nie wiedzą co robić albo mają nas w d... ;)). Szczególnie, że przygotowanie takiego tematu wymaga trochę czasu /reklama, soft, szkolenia itp./ i warto zachować je w tajemnicy przed konkurencją.... A co jeśli wejdą w rynek mikropłatności? A co jeśli otworzą własny system obsługi kart płatniczych ? Przykład e-Service PKO pokazuje że to kawał dobrego tortu do podzielenia. Mając za plecami BS-y - moga się o to pokusić....
Oj przyda się wtedy drabina... przyda .... kokosów z Ziemi nie sięgniesz .... ;)
Tak. Pewnie, że to gdybanie. Dokładniejsze plany spółki poznamy pewnie w tym roku - na to liczę. Jednak równie dobrze mogą tkwić w maraźmie dobrych kilka lat...
Każdy sam niech decyduje - to w końcu kasa. Tu nie ma mód i sentymentów.
Czołem Waszmościom.