Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2 404,00 zł , zmiana od tamtej pory: 24,71%

Re: Trochę historii. Udowodniłeś, że umiesz szukać w wątkach z ...

Dnia 2019-01-27 o godz. 21:53 emeryt_giełdowy napisał(a):
> Dnia 2019-01-27 o godz. 21:34 ~xyz napisał(a):
> > Dnia 2019-01-27 o godz. 21:05 ostry- napisał(a):
> > > a ja nie oceniam
> > > zastanawiam się tylko w jakim celu ktoś latami gromadzi posty innych ludzi ?
>
> > Zapytaj o to www.bankier.pl
> >https://www.bankier.pl/forum/forum_o_futuris,6,21,10000000731,5.html
>
> okresu wrzesień - październik 2012 rok postów innych uczestników forum.
> Pytania są następujące:
> 1/ Po co to robisz - jaki masz cel, aby wyciągać te - właśnie te posty?
> 2/ Czemu ma służyć taka działalność?
> 3/ Co się stało na przełomie wrzesień - październik 2012 z twoją działalnością inwestycyjną, że skupiasz się na działalności, która nie wiadomo co ma pokazać?
> 4/ Jaką traumę przeżywasz, że cofasz się o 7 lat i żyjesz przeszłością. Czyżbyś podejmował decyzje inwestycyjne bazując na postach uczestników forum? Szukasz winnych obecnej swojej sytuacji.
>

A ty jak zwykle roztaczasz swoje teorie spiskowe.
Właściwie to miałem zamieścić tylko te dwa posty @re Zosia, które moim zdaniem dobrze charakteryzują nasz rynek kontraktowy, ale czytając te dalsze wątki dodałem jeszcze inne, które wydawały mi się interesujące. Na przykład, w tamtym czasie @ostry był początkującym graczem na rynku kontraktu FW20, ale jego poziom tolerancji na ryzyko był bardzo wysoki. Potrafił w końcówce sesji otworzyć pozycję na 50 kontraktów, narażając się na ryzyko luki na otwarciu kolejnej sesji. Czytając dalej ten wątek dowiemy się, że ostatecznie zamknął on ją z zyskiem, ale był to chyba tylko łut szczęścia, a nie wynik przemyślanej strategii.
Również post, który napisał @maciek, informujący, że gruby posiada połowę kontraktów ( w tamtym czasie była publikowana tabela koncentracji otwartych pozycji tych uczestników rynku, których udział przekroczył 20% w ogólnym LOP ) jest ciekawy, ponieważ dzisiaj może się niektórym wydawać, że takie informacje ułatwiały grę drobnym graczom. Ja uważam, że absolutnie nie, ale każdy może oceniać to inaczej.
Bardzo wymowny jest też post @barany.
@bull_eye z kolei reprezentuje gracza, który swoje zagrania opiera głównie na AT, ale nie stroni też od analizy wolumenu, LOP i oceny rynku kasowego.
Zachęcam wszystkich do czytania archiwalnych postów także na innych forach, niektóre niestety już zostały wykasowane ( kiedyś było ciekawe forum na stronie Warszawskiej Giełdy Towarowej ), ponieważ w tamtych czasach forumowicze bardziej otwarcie dzielili się swoją wiedzą.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 -0,27% 2 998,00 2025-10-24 17:04:32
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.