Forum Banki +Dodaj wątek

Re: Transfer pieniędzy z Barclays

Witam

Ode mnie koles :

Name: John Cole
Address: 16 primrose walk
City: London
Postal code: SE14 6LR
Country: United Kingdom

kupił laptopa na allegro w sobote. Wyslalam mu dane do przelewu i po jego mailach z rzekomego Banku że mam wyslac potwierdzenia wyslania przesylki odpisałam, ze nie ma takiej opcji i zwyczaju w Polsce żeby w ten sposób cokolwiek wysylac i ze czekam na pieniądze. Jak będą na moim koncie to wysle laptopa. Mnie nabieral na urodziny syna, że potrzebyje na prezent w trybie szybkim.
Najsmieszniejsze jest to ze korespondowałam z nim dwa dni. Kolesiowi zalezalo na czasie wiec zamowilam kuriera do domu na wtorek, ze jak dojda pieniądze na konto to od razu mu wysle, bo jak na prezent dla syna to żeby nie nawalil itp. Potem trafiłam na to forum, oczywiście poki nie miałabym kasy nie wyslalabym laptopa, ale już bylam blisko. na allegro chciałam napisac o zwrot prowizji za sprzedaż i okazało się ze tego samego dnia co doszło do transakcji od razu allegro pobralo prowizje i za pare godzin mi ja zwrocilo, jakby unieważnili sprzedaż, to była sobota, a ja do poniedziałku zylam z nieswiadomosci i korespondowałam z kolesiem. Dlaczego allegro od razu nie poinformowalo mnie ze to oszustwo?!!