Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: TOP15 inwestycji średnioterminowych

Witam,

ja nadal polecam MOJ - o niedowartościowaniu i środkach pieniężnych już pisałem wcześniej a obecnie zamiera obrót co prawdopodobnie zapowiada kolejny większy ruch. Walne coraz bliżej może ujawnią się zmiany w akcjonariacie.

FASING S.A. - też już wspomniany na tym wątku, od dzisiaj na ciągłych. Informacje o tej spółce zebrałem tutaj:
https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=1622420&strona=1
Są to same dobrere informacje, przede wszystkim spółka ma po prostu niewiarygodnie małą kapitalizację w stosunku do realnej wartości aktywów (1:4), zarabia (dla takich spółek średnie C/WK=2), ma pokazać dobre wyniki za trzeci kwartał. Nie wiem jak wytłumaczyć jej wycenę giełdową. Przebywanie do wczoraj na 2fix i ponad 2 razy niższe oficjalne WK od faktycznego mogą być częściową przyczyną. Spółkę można podejrzewać o trupy w szafie i to by tłumaczyło wycenę. Przeglądnąłem starsze dyskusje głównie na Parkiecie. Trupa podejrzewali od 3 lat ostatnio mniej bo się znudzili czekaniem. Jedyne realne zastrzeżenie to polityka informacyjna władz którym nie zależy na dobrym Public Relations względem inwestorów ale nawet krytycy doceniają dobre zarządzanie i dbanie o interesy firmy. Ja po zapoznaniu się ze spółką obecną wycenę potraktowałem jako okazję i kupiłem za całość ze sprzedaży WASKO S.A. które posiadałem. Dzisiaj ktoś wystawił 10 kilo po 19.74 (zamknięcie wczoraj 19.69, obroty wczoraj i dziś po około 2 kilo) i nie spowodował większej sprzedaży ani nikt tego nie odebrał. Dziwne po co takie coś wystawiać. Reakcja też dziwna. Nie mam doświadczenia w AT ani DT i taką reakcję na duże zlecenie tłumaczę małym zainteresowaniem tym walorem.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.