@Jj, ubolewam że poczułeś się osobiście dotknięty moim postem. Wszak byłeś jednym z jego adresatów. Z drugiej strony trochę mnie to Twoje obruszenie dziwi / śmieszy. Serio wytykasz mi "drastycznie obniżone standardy"? To otwarte i wolne forum (często mam wrażenie że zbyt otwarte i zbyt wolne). Mamy prawo się wzajemnie punktować i surowo recenzować (nie mylić z wyzywaniem się i wypisywaniem bzdur). Trzymajmy fason i nie bierzmy nic do siebie. Ja nie biorę i Ty też nie bierz :)
Tak oczywiście, rozumiem różnicę między "to się nie może udać" i "to się może nie udać".
Jestem świadomy ryzyk inwestując w Scope. Nic nie jest tu przesądzone. Trzeba w tej inwestycji mieć dużo pokory i być psychicznie przygotowanym na wszelkie negatywne scenariusze. Zadowolony?
Staram się unikać kategorycznych twierdzeń. Jeśli ktoś zapyta mnie czy komercjalizacja PCR ONE może się nie udać - odpowiem: tak może. Ale zaraz dodam, że na etapie na jakim jesteśmy prawdopodobieństwo f...ck-upu jest niskie (<10%). Oceniam że wiatry są dla Scope sprzyjające i szansa na sukces naprawdę wysoka. Jak ktoś zapyta mnie czy kurs może być niżej jutro - bez wahania odpowiem: owszem może. Jak ktoś zapyta mnie jednak co myślę nt. aktualnej giełdowej wyceny Scope - odpowiem że według mnie jest ona fundamentalnie zaniżona.
A do treści, które Ty i Twoi bardziej lub mniej rozgarnięci koledzy czasami tu wypisujecie - pozwól mi zachować krytyczny stosunek. Dałem temu wyraz pisząc swój post. Owszem pojawiło się w nim dużo sarkazmu, w moim odczuciu w pełni zasłużonego. Zawsze to jednak lepiej niż hejt i epitety, których tu nie brakuje. I jeśli już się obruszać - to na to.
Jeśli chcesz poważnie podyskutować - jestem do dyspozycji :)