Dnia 2017-03-26 o godz. 15:06 ~mir napisał(a):
> Jednym słowem nie kreslisz świetlnej przyszłości dla kursu cognora
............................
Tak dla jasności, to ja nie mam obecnie zbytnio wykrystalizowanych poglądów na najbliższą przyszłość kursu.
Wszystko zależy od realnego właściciela spółki, Sztuczkowski raczej gra tylko rolę właściciela, ale nawet ze struktury oficjalnego zadłużenia wynika, że nim nie jest, a jego różne działania i perspektywiczne wypowiedzi na spadającym z okolic 4 zł kursie, a następnie straszenie krachem w branży i innymi kataklizmami, po spadku na groszówki, potwierdzają jego tu zależność od kogoś ważniejszego, bo właściciel spółki inaczej by się zachowywał, a to wygląda jak wspomaganie taniego skupu akcji, czyli tamowanie sypania akcjami na zjeździe i straszenie brakiem perspektyw po zjeździe, a Sztuczkowskiemu, przy tak od zawsze wyrazistym posiadaniu większościowych udziałów w tej spółce, do niczego nie potrzeba więcej akcji aby żyć jak król w spółce, wiec pewnie pracuje ową propagandą do kogoś ważniejszego, czyli udaje króla.
Z różnych pośrednich „informacji” odnoszę wrażenie, że ktoś chce korzystnie tu opchnąć udziały w państwowym sektorze, ale cos to zbytnio nie wychodzi, a jeżeli nie wyjdzie to mogą chcieć wycofać akcje z obrotu, aby swobodniej wyciągać kasę z działalności spółki.
Niemniej przekształcenia Cog w ZCP wskazują na chęci na kierunek prywatyzacyjny, także ostatni skup obligacji niezamiennych na akcje przez PS Holdco może sugerować kierunek na ich jednak możliwą późniejszą zamienność na akcje przy tym zapowiadanym możliwym nowym refianasie długów.
Oczywiście traktujcie te moje wpisy swobodnie, jako folklor forumowy...