Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,01 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: To kiedy do kasy?

Dnia 2023-10-20 o godz. 18:22 ~Zygmunt_Solorz-Żak napisał(a):
> Dnia 2023-10-19 o godz. 22:54 ~rachunek napisał(a):
> > Dzień dobry,
> Dobry wieczór
>
> > z E.J. tak bym się nie rozpędzał, ponieważ, chyba istnieje jakiś spór pomiędzy USA
> > a Koreą Płd. o wykorzystanie licencji na udostępnianie ich technologi małych reaktorów na terenie innych państw ?.
> No i co z tego? Ja wiem że pozostali tutaj akcjonariusze mniejszościowi nie grzeszą rozumem (Ci co coś w głowach mieli już dawno pozbyli się tych akcji), ale nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć że my (strona polska) nie jesteśmy żadną stroną w tym sporze i nas ten spór nie dotyczy. My nie chcemy od Koreańczyków kupować praw patentowych, tylko chcemy kupić gotowy produkt. A jeżeli Amerykanie mają jakiś problem o to do Koreańczyków to niech sobie to rozstrzygają między sobą, nas w ogóle nie powinni w to mieszać.
>
> > Ponadto, słyszałem, że w USA ewentualne pokrzywdzenie mniejszościowych akcjonariuszy spółek traktują tam bardzo poważnie.
> > Za to cenią sobie przejrzystość spółek, osób, transakcji, bilansów etc.
> Tylko wie Pan, my nie robimy interesów z Amerykanami, tylko z Koreańczykami. Tutaj z kolei to Amerykanie nie są żadną stroną naszej umowy z Koreańczykami, tak więc co Amerykanów obchodzi z kim Koreańczycy wchodzą w interesy? Koreańczycy to nie są małe dzieci aby Amerykanie mieli ich za rączkę prowadzić.
>
> > Z tego co piszą ludzie na tym forum,
> Ten kto czyta komentarze na tym forum i na ich podstawie podejmuje decyzje finansowe, ten sam sobie szkodzi...
> Na samym końcu tej historii, Olechowicz, Lenc, Golisz, ja, czy ktokolwiek inny, nie przyjdzie Panu z pomocą jak zostanie Pan z akcjami i z ręką w nocniku i nikt z nich nie wyłoży z własnej kieszeni 18zł na jedną Pańską akcje.
>
> > to w przypadku spółki publicznej Elektrim S.A to chyba są daleko idące wątpliwości, co do spełniania tych kryteriów ?
> Kryteria które sam Pan sobie wymyślił? czy Pańscy koledzy z forum? Uspokoję Pana, ta inwestycja w EJ podlega całkiem innym kryteriom.
>
> > Może to już czas ujawnić ugodę w sprawie PTC
> Ugoda o której Pan pisze jest jawna i to nawet Pańscy koledzy "z forum" potwierdzają.
>
> oraz wyjaśnić inne sprawy lub przeprosić się z mniejszościwymi akcjonariuszami
> > i zaproponować im np. uczciwą wymianę akcji Elektrimu za Cyfrowy ?
> Tak jak już pisałem nie raz, ja wobec Was nie mam żadnych obowiązków, jestem takim samym akcjonariuszem, na takich samych prawach jak każdy inny. Równie dobrze, ja mógłbym sobie żądać, aby któryś z Was coś dla mnie zrobił, np. odkupił moje akcje po 18 zł za sztukę, bo mam taki kaprys!
> Jeśli chce Pan wymienić akcje Elektrimu na Cyfrowy, to nie ma nic prostszego, wystarczy sprzedać komuś akcje Elektrim na umowę cywilnoprawną a następnie może sobie Pan za te pieniądze kupić akcje Cyfrowego które są normalnie notowane na GPW.
>
> > Przecież, nie ma to jak mieć za sobą silną załogę i wspólnie realizować, na określonych warunkach
> > marzenia, będąc w jakimś zespole, funduszu?
> Nie, dziękuję, z wyłudzaczami żadnych więcej interesów.
=====================

Narzuca się jeszcze jedno pytanie....
Po co tutaj tracisz czas, warujac jak pies łańcuchowy, analizujac wszystkie forumowe pijjerdy, przytaczajac jakieś pijjerdy "historyczne" i dyskutujac głównie sam ze sobą, czy wyśmiewając i wyszydzając ludzi których OKRRAADŁ Zygmunt Solorz ????
Jaki jest cel ludzi którzy ci płaca, skoro NIC NIE OFERUJĄ i podobno naszych akcji juz "nigdy nie chca kupować" ????
Chcesz nam udowodnić ze jesteś psychopatycznym ideeejottom, skoro nie masz w tym żadnego celu ????
Jedyne co bym chciał się od ciebie dowiedzieć, i o czym mozemy dyskutowac, to co solorz zrobił z miliardami zysków/dywidendy z PTC ???..............a także czy stan zdrowia tego zlllodzieja jest lepszy/gorszy od Putina i kiedy zdeechnie to byydle...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ELEKTRIM 0,98% 6,01 2008-01-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.