Macie rację Panowie, że to irracjonalne pozbywanie się akcji właśnie teraz, na historycznych minimach (podwójne dno - 8,30). Analizując ostatnie informacje ze spółki wnioski nasuwają się same - gorzej to już było, może być tylko lepiej. Z drugiej strony rozumiem tych "kamikadze", którzy wyskakują na tych poziomach bo sam kiedyś to przerabiałem. Wszyscy, którzy brali papier na dłużej w połowie zeszłego roku po 30-20zł są teraz na sporym minusie, no chyba że nie wytrzymali ciśnienia i dawno sprzedali. Tak, jak pisałem powyżej brak doświadczenia na NC, do tego emocje, strach i panika, a także długi czas "wiszenia" na stracie skutecznie odbiorą papier takim inwestorom. Prawa rynku są niezmienne - żeby kurs poszedł do góry akcje MUSZĄ zmienić właściciela i przejść w silniejsze ręce. Uważam, że teraz lepiej jest mieć papiery Road niż je na pałe wyprzedawać, brałem poniżej 9zł i poczekam do końca roku (no chyba, że SL wcześniej puści). Nie wiem co będzie, wróżbitą nie jestem ale stosunek potencjalnego zysku do ryzyka jak dla mnie - akceptowalny.
Pozdrawiam