Dnia 2021-11-07 o godz. 23:53 ~Realista napisał(a):
> Pomyśl Kolego o insiderach, którzy kupowali powyżej 4,0 ogromne ilości. Nikt z nas nie zna lepiej fundamentów tej spółki niż oni. W dodatku oni wiedzą to z dużym wyprzedzeniem, a to że jakiś fundusz lub grubas zechce się pobawić kursem pod iluzje związane z AT, to już jego wybór :) My możemy się tylko do tego dostosować, pamiętając o regułach statystycznych. ESPI o budowie nowej fabryki to znacznie coś więcej niż zwykły news, w przypadku tej firmy i jej zarządu..
Ja znam kupowałem przed Raubo i Fojtem ;)
A poważnie naprawdę bardzo dobrze inwestuje się w szybko rozwijająca się firmę która czuje rynek i skupia się na perspektywicznych branżach. Uważam ze sporo dobrego zrobił Fojt mniejsza Agnes odwrotnie przejęła większy giełdowy Pozbud bo Fojt Miał pomysł !! Potem Fojt wymyślił ze potrzebuje wsparcia w nowych branżach ... i dogadał się z Raubo i proszę jaki mamy efekt ? Rok temu nikt nie myślał o fabryce magazynów energii (wiem bo od roku mam te akcje) owszem było o kontraktach kolejowych start w pierwszych przetargach było o OZE ale tylko w kontekście farm fotowoltaicznych. Uważam że dobry zarząd mający pomysły znaczy znacznie więcej niż jakakolwiek analiza techniczna. Wiec niektórzy z nas spokojnie trzymają sobie akcje Pozbudu czekając na monetyzację tych ich pomysłów. Spokojnie mamy czas :))
A dobrych pomysłów może tu jeszcze być trochę choćby ten o przejęciu lub utworzeniu firmy zajmującej się przemysłem elektromaszynowym. Będzie jeszcze sporo różnych informacji więc ja sobie spokojnie poczekam.