Dnia 2022-01-08 o godz. 00:45 ~Ponton napisał(a):
> kicha, z tym pkp to wtopa na maksa, wiec poslucha komunikacyjna sie szykuje a to dla kursu zle wrózy widac dzisaj ze oddaja bo widza ze ten rok to raczej bez fajerwerków, wzorst kursu w tamtym roku spowodowany bylo zakupami panów R i F,
> 2022 nie bedzi ełatwy dla akcjoanriuszy, chyba ze sie mysle to poracie
> a i pkp znowu przesunela wagony na koniec stycznia,
Ponton ..... chyba powinieneś już sprzedać tak bardzo nie lubisz mieć tych akcji jak chyba nikt jeszcze tutaj... strasznie się zmuszasz by być akcjonariuszem a to nie ma sensu.
A tak z Ciekawości ponton czy uważasz ze Compremum pokazuje obecnie złe wyniki finansowe ?
A może zbyt wolno prowadzi inwestycje w Farmy Fotowoltaiczne czy Magazyny energii ?
Cóż takiego złego dzieje się w tej Spółce że uważasz że to będzie zły rok dla Compremum ?
Bo ja sądze wręcz odwrotnie w 2022 r. będą ogłaszane kolejne inwestycje w pozostałe 7-dem projektów energetycznych do łącznej sumy 460 MW będą postępy przy budowie fabryki magazynów energii (np: pozwolenie na budowę), będą zapewne jakieś informacje o handlu magazynami energii sprowadzanymi z Azji. Będą informacje sprzedaży okien i drzwi na rynki zagraniczne, w końcu tez będą nowe kontrakty na remonty torów lub dworców dla PKP PLK, czy też remonty wagonów dla PKP Intercity.
Wiem wiem PKP się nie śpieszy .... ale na to nic nie poradzimy ... choć w końcu i oni będą musieli przyspieszyć bo z miesiąca na miesiąc coraz więcej wagonów staje im na bocznicach bo wymaga remontów na poziomie 5-tym.
Ponton zapewne widziałeś daty do których wagony nadają się do jeżdżenia i ile z nich stoi już na bocznicach z tego ostatniego przetargu na 59 wagonów.
Pisze Ci to w kółko ale jeśli PKP Intercity chce zwieszać liczbę pociągów to musi remontować wagony ale Ty to wszystko już dawno wiesz a nadal nam tu marudzisz.... wiec tak jak napisałem na początku..... sprzedaj te akcje będziesz miał spokój.