Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1 875,00 zł , zmiana od tamtej pory: 59,41%

Re: Takie - tam REAKTYWACJA

Taka moja mała dygresja...Zastanawiające jest to, że bardzo dużo osób, może nawet i większość traci pieniądze na długich i silnych trendach. Ludzie ci grają odwrotnie do istniejącego trendu, grają jakby pod prąd. Są to moje obserwacje, ale nie tylko moje, gdzieś to kiedyś również czytałem. Nie ma co daleko szukać, w obecnie odbywającym się konkursie MiniMax2023 na Bankierze, tak się dzisiaj spojrzałem i patrzę, a tu wiele osób nagle potraciło wiele punktów na FW20 od momentu odkąd zaczął się teraz ten silny trend do góry.od paru dni. Ludzie grają short!!! Grają uparcie i jest to kolejna prawidłowość, którą zaobserwowałem. Jeszcze nie tak dawno myślałem, że najwięcej punktów traci się w konsolidacjach, ale myliłem się. Obecny opisany przypadek nie jest jedynym, tylko kolejnym przypadkiem, który zaobserwowałem. W konsolidacjach, lub jakimś anemicznym trendzie Ludzie (nie wszyscy, mówię o większości) jeszcze się trzymają, jeśli tracą to niewiele, przeważnie wychodzą na zero lub lekko wygrywają, a w momencie kiedy zaczyna się mocny trend, to uparcie są po przeciwnej stronie rynku. I nie chodzi tutaj o to, że na początku zajęli odwrotną pozycję, ale raczej o to, że w trwającym silnym trendzie do góry chcą łapać górki. Takie są moje spostrzeżenia.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.