Dodruk akcji ma być duży, ale porównanie z Petrolem jest nietrafione. Tam cały czas działa magia ropy i dlatego znajdują się co raz nowi kupcy na akcje bo "teraz to już muszą podać info o ropie". Do Pronoxa nie ma co przyciągać nowych naiwnych. Jeżeli ktoś uważa, że nowe akcje też wejdą w rynek, to nie bardzo widzę, jak i komu będzie można tyle milionów akcji sprzedać. Jeżeli odbywa się dystrybucja akcji to największe obroty są zawsze w momentach, kiedy wykres notuje lokalne maksima. Tutaj ostatni, najwyższy wolumen miał miejsce na lokalnym dołku. Został on (ten dołek) co prawda przebity ale, póki co, nieznacznie. Sprzedaż na poziomie 9 gr jest niewielka i równoważona przez 10 gr.
Niejaki ~konkret pisał w swoim wątku, że AD pokazuje gigantyczną dystrybucję i kurs według niego zjedzie do 7 gr. Ale na ostatnich sesjach AD przestał spadać a nawet zaczął lekko rosnąć (jest obecnie wyżej niż 6 grudnia, kiedy osiągnął historyczne minimum pomimo tego, że kurs jest niżej niż 6 grudnia). Nie są to może jakieś mocne wskazówki na odbicie kursu, ale dają nadzieję. Do tego DMI zachowuje się neutralnie, biegnie prawie poziomo.
Jestem pewien, że zwolennicy teorii dalszych spadków wyśmieją mój wpis, ale piszę, co uważam. Za ubranego nie uważam się, sam zdecydowałem kupić bardzo ryzykowną spółkę za drobną kwotę ponieważ uznałem,że jest szansa na wybicie kursu przynajmniej o kilka groszy. Nie liczę na kilkusetprocentowy zysk. Jak okaże się, że zrobiłem błąd, powiem trudno.