Forum Forex +Dodaj wątek

Re: SWAP system - brokerzy

Znam tego brokera. Przed wybraniem sobie pary brokerów przeszukałem co się tylko dało i wybrałem FX Clearing i ODL Securities, bo ważne jest, żeby mieli tę samą platformę, żeby się nie pogubić w zleceniach i żeby była prosta.
Te co ja wybrałem mają najpopularniejszy MetaTrader 4, który bardzo lubię i jest bardzo user-friendly, zwłaszcza dla początkujących. Jak operujesz na dwóch różnych platformach, to łatwo może się popieprzyć.
Łatwo jest też pisać programy samohandlujące dla tej platformy.

ODL i FX Clearing mają niskie spready. A to że Crown Forex nie ma limitu kaski, to jest dla większości graczy jak ja i ty przypuszczam bez znaczenia. Bo w FX Clearing możesz mieć 3 konta po $5.000, więc w sumie $15.000 plus $15.000 u przeciwstawnego brokera. Nie mów mi kolego że masz 30 tysięcy bucksów. Plus warto by mieć w zapasie trochę grosza, żeby szybko przelać, jak się kaska kończy na jednym koncie.
Poza tym pamiętaj, że jak kasa ci rośnie naturalnie na końcie, tzn. przez handel, a nie wpłaty, to możesz mieć u niego na jedym koncie i $100.000 i dalej będzie to konto mini.

Fajnie, że znalazłeź tego brokera, ale jak będzięsz miał powyżej $50.000 to możesz się wtedy na niego rzucić. Ja osobiście polecam FX Clearing. Jest dobry i sprawdzony.

Niedługo napiszę więcej szczegółów o systemie, a ja się znam tylko na MetaTrader 4, więc jak ktoś używa innej platformy, to moja pomoc może być mało skuteczna.

Ja w ODL handluję już 11 miesięcy, w FX Clearing 3 miechy. Nie miałem problemu z przelewami, pomocą techniczną, komunikacją, itp. więc nie zmienię na innych brokerów, których nie znam.