Ja handluję u dwóch brokerów:
Ten co nie pobiera swapu i ma niskie pipsy to www.fxclearing.ca w Kanadzie.
Ten drugi, gdzie zarabia się Swap i też ma niskie spready to www.odlsecurities.com w UK.
Obaj brokerzy używają tej samej platformy MT4, co jest bardzo wygodne, bo nie trzeba się męczyć z przechodzeniem z jednej do drugiej. Można też zaprogramować sobie strategie i nie gapić się w komputer, tylko maszyna sama handluje. Ja już napisałem z pomocą kolegi kilka takich programów. Teraz je testuję wstecznie, a potem na małych sumach na żywo, a potem przejdę do konkretów.
Pozdrawiam kolegów graczy.
Kolego, poszukaj trochę sam. Nie mogę ci podać wszystkiego na tacy. Dziecko jesteś czy co. Ale ostatni raz podaję:
FX Clearing spready i Swap:
(Swap tam pokazany jest dla rachunkuw normalnych, powyżej $5.000. Rachunki do $5.000 nie maja Swapu jak się dobrze wczytasz, zresztą już wypróbowałem na żywo i faktycznie nie mają)
http://www.fxclearing.ca/eng/services/terms.php
odlsecurities.com nie mogłem znaleźć bezpośrednio na ich stronie Spreadów i Swapu.
Trzeba załadować platformę MT4, a potem w Strategy Tester są różnę pary w polu "Symbol". W polu "Symbol properties" jest Swap i spready. Ja szukam w ten sposób.
Tak orientacyjnie:
EURJPY 2 pipsy spreadu, $15 Swap
USDJPY 2 pipsy spreadu, $7 Swap
Najwyżyszy Swap mają NZDJPY $17.5 i AUDJPY $16 za jednego lota.
Ja teraz gram na żywo. Działa tak jak mówię. Ale sprawdź najpierw na demo, i powiedz, jak ci idzie. Pamiętaj, żeby nie przecholować i nie kupić 10 lub 20 lotów. Trzeba umieć zarządzać funduszami, żeby nie umoczyć.
U ODL UK Swap za GBPJPY jest $26. Ale spready są duże 6 pipsów i GBPJPY bardzo chybotliwy. Lepiej kupić 2 loty EURJPY, bo spready tylko 2 pipsy a swap jest $15 USD, więc się lepiej opłaca.
Problem jest właśnie w znalezieniu takiego brokera, gdzie SWAP jest mały lub zerowy. Bo jest kilku brokerów ze Swapami mniejszymi lub większymi, ale zawsze są. Tu Swap jest zerowy i o to chodzi. Radzę skorzystać. Zarobek 200%.
Też się nad tym zastanawiałem i ich zapytałem o to.
Po pierwsze jeśli konto zwiększy się do ponad $5.000 samoczynnie, tzn. dzięki handlowi, a nie wpłatom, to dalej jest to konto mini i nic się nie dzieje.
Po drugie można mieć aż trzy konta u tego brokera, wię na dobrą sprawę możesz mieć u niego w sumie $15.000. Ja aż tyle kasy nie mam. Jeśli masz $30.000 (po $15.000 na każdego brokera) to gratuluję i zazdroszczę.
ODL Securities ma EURJPY $15 i tylko 2 pipsy spreadu.
Ja znalazłem kilku innych brokerów, co mają śmieszne swapy, np. EURJPY $10 lub $8.5 i sam się zastanawiam dlaczego różni brokerzy mają różne Swapy, spready, itp.