Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  27,50 zł , zmiana od tamtej pory: -23,64%

Re: Sukcesywne wzrosty cen oleju słonecznikowego od pół roku

Nie ma za co! Bardzo mnie cieszy to że rosną ceny wszystkich roślin oleistych (brak taniego zamiennika dla oleju słonecznikowego). Pozytywnie zaczyna również wyglądać zachowanie kursu. Pomimo złego sentymentu, po 10% wzrostach nikt nie oddaje akcji. Sam spodziewałem się jakiejś korekty w okolicę 24-25zł, a tymczasem trzymamy się dobrze i może być tak, że nie będzie już okazji zebrać akcji z rynku w niższych cenach.

Zastanawia mnie również kiedy szeroki rynek dostrzeże to co się dzieje z surowcami rolnymi. Patrząc po forach na razie panuje cisza (czasami ktoś o nich wspomina, ale zainteresowania brak). Nie kojarzę również, aby poza traderem21 ktoś wspominał o nich w artykułach na popularnych portalach giełdowych.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AGROLIGA 0,00% 21,00 2025-10-28 15:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.