Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  25,00 zł , zmiana od tamtej pory: -16,00%

Re: Sukcesywne wzrosty cen oleju słonecznikowego od pół roku

Dnia 2020-08-17 o godz. 13:43 ~ak napisał(a):
> Może w końcu długo wyczekiwana, solidna dywidenda ?

Też tak kiedyś myślałem. Bo się bałem, że to "ukraińska" księgowość nie prawdziwe wyniki. Bo ich czołgi rozjadą i nici z inwestycji. Bo właściciel to jakiś słup, który zaraz ucieknie. Więc niech pokażą cash.

Ale od paru kwartałów widzę,że dynamika jest realna. Że te wszystkie zyski nie znikają, tylko zwiększa się areał ziemi, stawiane są nowe instalacje, czy wreszcie ta ciepłownia. Czasami coś nie wychodzi, jak te świnki, czy tam krówki. Ale wartośc jest budowana.

Leje na dywidendę jeśli mają kupić jakąś ziemię, czy znowu fabrykę stawiać.

K...a! Przecież oni rosną na tych słonecznikach jak Amazon!(tak wiem, skala;))

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AGROLIGA 0,00% 21,00 2025-10-27 14:28:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.