Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  154,00 zł , zmiana od tamtej pory: -62,47%

Re: Stopy procentowe

kolego mi nawet wiem ktorego analityka ogladasz codziennie bo jest taki jeden co ciagle mowi o tym KPO ;) koles jest dla mnie mocno propisowski bo jest ultraoptymistycznie nastawiony do zlotowki polskich aktywow i w ogole naszej gospodarki sprawia wrazenia ogarnietego ale to pozory ;)....cofnij sobie jego materialy o pare miesiecy wstecz mowil ze stopy procentowe w PL moga wyniesc 3 moze nawet 3,5% ;) a przy 1800 dolarow za uncje z pol roku temu mowil ze jego zdaniem zloto bedzie spadac bo stopy procentowe beda rosnac...ja akurat wtedy zwiekszalem pozycje w zlocie i kupowalem zlote monety od reki nie na zamowienie po cenie 7700-7800 PLN uncja ....No i kto mial racje ja czy pan analityk ?!. Analityki to moi ulubieni ludzie na tej planecie bo najwieksze deale robie grajac odwrotnie do tego co mowia :D. A co do zlota to tak jak pisalem najwazniejsza jest realna stopa procentowa im dluzej bedzie wiekszy minus niz -3% tym dluzej zloto bedzie roslo. I to jest najwazniejsza zaleznosc wojna czy slaby/mocny dolar nie maja znaczenia(tzn wojna ma znaczenie ale krotkoterminowe fundamentalne znaczenie maja realne stopy procentowe) ...tzn inaczej dolar nie moze byc mocny jesli realna stopa procentowa tam wynosi -8,25% on moze byc mocny do zlotowki a i owszem ale do złota w ktorym inflacja wynosi (2,5-3% - produkcja z kopaln oraz recykling zlota) . A co do zlotowki jestem nastawiony neutralnie. Moim zdaniem KPO tu nie wiele zmieni. Fundamentalnie sytuacja Polski jest zla jestesmy krajem frontowym mamy galopujaca inflacje + socjalistyczny rzad rozdajacy pieniazki z drukarki pod przykrywka dobrej zmiany trzynastki czternastki i cala moc innych dodatkow :D . A niewyedukowane spoleczenstwo sie cieszy ze okrada innych i zyje na krzywy ryj...wiec nie moze byc dobrze ;). Jak tak dalej pojdzie to w tym bantustanie za pare zlotych monet bedzie sie nieruchomosci kupowalo ;) I na takiej trajektorii jestesmy. Turcja 2.0 na to sie szykuj jak bedzie lepiej to poprostu bedzie przyjemne zaskoczenia.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MENNICASK -5,25% 57,80 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.