ciezko z pelna pewnoscia stwerdzic czy naklady sa wystarczajace. Mialem na mysli fakt ze to nie jest na pewno glowny problem w obecnym otoczeniu rynkowym. Dlaczego (i tu rowniez odpowiedz na pytanie Mike o szanse na zwiekszenie sprzedazy) - bo rynek jest obecnie bardzo rozgrzany w calej Europie. Do tego dochodzi nam wkrotce zielony lad ktory nakreci koniunkture jeszcze bardzeij. I do tego na tym rynku mamy sktruktualne zmiany gdzie polscy producencji wypieraja zachodnich z ich rynkow. Wiec mamy wzrost udzialow na rosnacym rynku czyli podwojny efekt. W tym otoczeniu Pozbud wykazal sie fatalnie nie potrafiac wykorzystac szansy. Ale to przeszlosc. Czy uda sie to zmienic? Zarzad probuje innego podejscia wiec mam taka nadzieje bo uwazam ze przy takim otoczeniu rynkowym i majac wolne moce trzeba miec talent zeby to zmarnowac. Wiec jestem optymista. Co do mixu produkcji to drewno faktycznie bylo mocno wypierane ale ten trend juz mozna powiedziec sie skonczyl i ustabilizowal na poziomie ok 15% w Europie. jelsi chcesz kupic mieszkanie w jakies drozesz inwestycji to duza szansa ze okna beda drewniane i bedxze to jeden z glownych punktow marketngowych. Wiec i tak mowimy o bardzo duzym rynku ktory bedzie rosl razem z calym rynkiem dlatego ze inwestycje na renowacje pojda w duzej mierze na stare budownictwo gdzie sa drewniane okna. Do tego zarzad zaiwestowal juz w produkcje aluminium i firma ma tez mozliwosci produkcji okien z aluminimum i drewniano aluminiowych wiec ogolnie mamy bardzo duzy potencjal pomimo ze to nie jest core market. Ale nie mowimy o firmie ktora jest jakim duzym graczem ale raczej o mocnym sredniakiem wiec szans na znalezienie woulemnu do wykorzystania mocy nei bedzie brakowac. Trzeba poczekac i zobaczyc jak to bedzie sie rozwijac w 2021. przejscia z produkcji projektowej na seryjna nie zrobi sie tak szybko i tu mam nadzieje ze 2020 byl tym rokiem przejsciowym i to juz za nami. czekamy na kontrakty z deweloperami w PL i wzglednie export. Jesli kolejne kwartaly nic zasadniczo nie zmienia to wtedy stwerdze ze zarzad nie wie kompletnie co robi w tym segmencie li wtedy trzeba sprzedac moce a kupcow przy takich perspektywach rynku (mowi siw o wzroscie produkcji okien w PL nawet o 10-20m/rok). Taka sprzedaz przy obecnej wycenie pozbudu mocno ponizej warotosci aktywow nie bylaby zla wiadmoscia