Tak jak pisałem wcześniej wszedłem po 1,90-1,96 zł ...Wtedy CWK oscylowała ok 0,15-0,16 ... spółka nie była zadłużona i mimo ogólnej kiepskiej sytuacji na rynku uznałem, że warto zaryzykować trochę kasy. Jak słusznie zauważył Wernyhora warto było kupować akcje po wybiciu ponad poziom 2,20 lub korekcie ... zobaczcie średnie 1-roczna 2,28 ... i ważniejsza średnia 5-letnia 3,14 ... ewidentnie Alta jest trendzie rosnącym ...teraz oporem jest poziom 4 zł z lat 2013-2014 ... Jeśli cena przebiłaby poziom 4,20 (max roczny) ... to zatrzyma się na okrągłej liczbie czyli 5 ... technicznie poziom zatrzymania jest na 6 zł (z 2011 r.) Jak widzę zachowanie kursu ... wybicie ponad 4,2 ... silny sygnał kupna (warto wtedy dokupić) ... kurs może dojść spokojnie do 6 zł ... jeszcze jedno ... kiedyś spółka płaciła dywidendy ... główni akcjonariusze mają 80% akcji i jest tam paru inwestorów finansowych ... dlatego jest spora szansa na Dywidendę ... zwłaszcza jak wpłynie te 6,3 mln, ze sprzedaży nieruchomości ... myślę, że warto te akcje trzymać spokojnie nawet 2-3 lata i sprzedać pod koniec następnej hossy ..Myślę, że w perspektywie 2-3 lat rynek wyceni Altę na 8-15 zł