przepraszam jesli wyrazilem sie dosc dosadnie ale smieszy mnie zachowanie wielu uczestnikow forum, ktorzy probuja dalej nabierac naiwnych gdyz sami kupili i teraz placaz po stracie. wiele lata inwestuje. takie zachowania jak polrest byly w ciagu ostatncih dwoch lat widoczne na wielu spolkach. na polrescie sam zarobilem. kupilem go jakies 3 miesaice temu, moze dwa. takie spolki zawsze rosna na spekulacji. kolejnym moim typem jest ampli. tam powinna byc zawrotna predkosc juz niedlugo. jesli chodzi o wyraznie bydlo, to jeszcze raz podkreslam iz odnosi sie ono do naganiaczy ktorzy denerwuja mnie gdyz sami dali sie nabrac i teraz dzialaja nabierajac na swoj eakcje oczywsici edzialaja na nizszym poziomie niz koles ktory zrobil spekulacje np milionem zloty. Twoje okreslenie "naiwni gracze " bardziej mi sie kojarzy z teoria gier badz teoira market microstructure gdzie mowi sie o poinofrmowanym i nie poinformowanym traderze :) niestety niepoinformowani czesto nie sa w stanei pogodzic sie ze strata - to bydlo po porstu, gdyz prowokuja innych na akcje jak padlina. jelsi chodzi o naganianaie na forum i ogloszenia w prasie to czasmai sie zdarzaja ale nie przy polrescie . to byla operacja na mala skale za milion zloty. cala ta kwestia spekulacji to dobry temat na glesbez badania. jesli chodzi o klaskye to polecam literature o tulipomanii w 16 wieku :)
no i zapraszam na ampli :) moze niektorym sie uda odrobic straty :) na polrescie to juz koniec.