Po co ktoś kupił przed 10tą 147 akcji po 6,42 i od tego czasu nie ma obrotów? To spekuła kupiła ten mikropakiecik, żeby wywołac podobne, nieduże zakupy przez drobnice. Gdyby akcje te kupił ktos duzy, wówczas zdjałby już wszystko, co jest 6,58 i czekał na kolejna podaż. Tak się nie dzieje, bo akcje kupuje wyłacznie spekuła w pozorowanych transakcjach. I dlatego mamy mikre wolumeny obrotów i dlatego raz na kilka tygodni mamy jedną dużą i pozorowana transakcję w trakcie sesji, żeby śdrednia dzienna na przestrzeni miesiąca nie spadał tak dramatycznie. Podobnie jest z wyciaganiem kursu za uszy za sprawa kupna jendej czy kilku akcji po wyższej cenie niz oferta K. To też ma przykryć spadek kursu w dłuszej perspektywie. I tak na przykład wczoraj wcyiagnieto kurs > 2%, choc stało sie to z=na mikroskopijnym wolumenie. W innym wypadku kurs byłby na minusie i tak zakończyłaby się sesja. A plus > 2 % wugląda ładnie i tandeciarze moga sie ekscytowac, że kurs rośnie. Rósł do 7 złotych i na coraz mniejszych wolumenach, co pokazuja statystyki. Gdyby akcje były zbierane, wówczas wolumen obrotów rósłby wraz ze wzrostem kursu do czas, aż inwestor napełniłby swój portfel. Wtedy nastapiłaby stabilizacja kursu. A tak się tu nie dzieje.,,,,,
I na koniec, chamska, wuglarna i prymitywna propaganda jest przeciwskuteczna, także w aspekcie ataków na moją osobe. Atakujecie mnie tandeciarze, nic mi to nie robo, za to wbudzacie zainteresowanie moimi wpisami u tych, którzy bez waszych wulgaryzmów i chamstwa być może nie interesowaliby sie moimi spekulacjami.
Sodziewam się kontynuacji spadków.:)