max podziwiam Twoja wiarę, ale teraz już naprawdę nic nie przemawia za spółką, w zasadzie wszystkie informacje są negatywne, a te pozorowane ruchy ze strony rady nadzorczej i zarządu, które obserwujemy, są tylko z jednego powodu. Otóż zarząd nie uzyskał absolutorium, wiec nadal ciąży na nim odpowiedzialność cywilna za działania podjęte podczas ostatniej kadencji. Teraz muszą udowodnić ze zrobili wszystko co w ich mocy zanim ogłoszą upadłości. To nie są głupki i wiedza, ze nawet w Polsce grozi im kara za działanie na szkodę spółki (oczywiście jeżeli znalazłby się ktoś kto by ich zaskarżył, a ze na papierze sama drobnica niezdolna do samoorganizacji to wątpię aby taki zarzut formalnie padł)
co do patentów to maja niewiele, a tak naprawdę czy ktoś możne mi powiedzieć co to jest ten ich ostatni patent?
Przez ostatnie lata bardzo dożo inwestowali w badania (więcej niż planowali i dlatego chyba zabrakło na laba) może liczyli ze trafia na coś wielkiego. Został z tego jeden patent, ale wiedza którą zdobył zespół jest pewnie warta więcej. Czy wykorzystają ja w tej spółce? Podaj mi choć jeden powód dlaczego mieliby to zrobić. Dlaczego Ś miałby wyświadczyć taka przysługę K (który skorzystałby najbardziej, bo ma najwięcej akcji) skoro jest miedzy nimi konflikt (zakładam ze wszyscy na forum widzieli jakich ustaw nie poddano pod glosowanie na walnym).
A kredyt. Przecież to masakra 10 baniek. Na 100% uprzywilejowanych co do innych zobowiązań spółki, wiec jeżeli dojdzie do upadłości, w pierwszej kolejności wszystko co ma wartość zajmie bank.
Ostatnia sprawa jeżeli Ś rzeczywiście wycofał się ze spółki (ja tej informacji nigdzie oficjalnie nie znalazłem) to znaczy ze jego żona możne sprzedawać akcje nie zgłaszając tego do gpw, wcześniej jako osoby mające dostęp do informacji poufnej musieli takie transakcje zgłaszać. Jestem ciekaw co tym kontekście z akcjami K. jeżeli nie pełni już żadnej funkcji w spółce, czy może sprzedawać akcje bez zawiadomień?
chociaż i tak każdy z nich musi informować o zmniejszeniu zaangażowania poniżej określonych progów (ale trochę po cichu można upłynnić), wiem ze to spiskowa teoria, ale tu mnie już nic nie zdziwi
generalnie obym się mylił i oby spółka odniosła sukces, ale jeżeli ktoś nowy czyta to forum to niech ma świadomość, ze ryzyko jest ogromne