Dnia 2023-10-13 o godz. 12:42 ~adalbert78 napisał(a):
> Od dziś można oglądać na YouTube film Korzenie zła, panów Sekielskich
https://www.youtube.com/watch?v=jubMQqGOK6g , jeszcze go nie oglądałem więc nie będę się wypowiadał jak pisowcy o filmie pani Agnieszki Holland ale obejrzeć warto bo SKOKI to największa afera w Polsce dużo większa niż Ostrołęka, czy afera zbożowa czy też aferka, aferunia wizowa która jak gdzieś wyliczono dała zarobić około 2 miliardy pisowi i różnym mafiom. Jeśli są dziennikarze którzy tego tematu się nie przestraszyli to na pewno i znajdzie się odważny co zrobi choć krótki filmik o Petrolinvest tylko czy w mnogości tych pisowskich aferek kogoś w ogóle zainteresuje nasza sprawa??? Miałem nie pisać politycznie, ale pomyślałem sobie że ja przecież nie jestem przeciw ludziom którzy zaufali pisowi, ja jestem przeciw PiS, a to diametralna różnica i proszę wszystkich akcjonariuszy Petrolinvest żeby zastanowili się czy jeśli zagłosują na obecnie rządzących czy możemy liczyć że prokuratura zajmie się naszą sprawą??? Praworządność, Wolne Media i Wolne Sądy tylko wtedy mamy jakiekolwiek szanse w ogóle we wszystkich sprawach jako obywatele. Nie tylko jeśli jako akcjonariusze Petrola będziemy zmuszeni dalej walczyć w sądach międzynarodowych.
> Do końca roku ważne są nasze świadectwa maklerskie i z tego wszyscy zdajemy sobie sprawę, dlatego też spodziewam się jak wszyscy akcjonariusze konkretnych informacji od Prezesa.
Jeszcze się pofatyguje choć wcale mi się nie chce, ale no przejść obojętnie obok takich "wspaniałości" nie sposób.
Mamy rok 2007 zdaje się lipiec, debiut oil na giełdzie.
Już wiadomo, że będą wcześniejsze wybory.
Kurs zaczyna(dane już po scaleniu) od około 8tys zł dochodzi do 12tys, powoli się osuwa i w październiku gdy już wiadomo kto wygrał oscyluje w okolicy 5000, a w kwietniu roku 08 wita poziom około 2,5k.
Dalej jest już tylko "lepiej" i w połowie 2015r(czyli chwile przed wyborami) zalicza magiczny poziom 2zł. ŁAAAAŁŁŁ.
2zł z z 5000tys zł!!!
W międzyczasie emisje, bajki z mchu i paproci no i wiadomo 100m do ropy.
Później za rządów pis wylot w 17 r też z kursem 2zł, a wylot decyzją knf której to szefuncio Chrzanowski sam ma problemy z prawem i pisowcem ciężko go nazwać(dzięki Fordzik za przypomnienie tego pana ostarnio).
Cała ta wędrówka kursu jak można by wywnioskować z wpisu adalbert działa się w czasach kiedy były u nas cyt"Praworządność, Wolne Media i Wolne Sądy".
Ja dobrze widzę, Ty naprawdę to napisałeś Adalbert tak???
Mnie to ciężko jakby diagnozować o co tu chodzi, nie podejmuje się zgadywania, ale czuje taką bezsilność jak wpadam na tego typu kwiatki, że trudno to opisać.
Ja się obawiam, ze autor Adalbert sam wlaściwie dokładnie nie wie co miał na myśli i co proponuje., no przepraszam, nie chce wyjść inaczej.
Dodam jeszcze tylko, że zabrakło we wpisie szanownego kolegi "wolnej prokuratury" takiej właśnie jak ta za AG.
Ona była tak wolna( w tym przypadku tłumaczymy niezbyt szybka), że w ciągu kilku lat nie zdążyła zareagować i taktownie poczekała aż zbierze się 800mln i spokojnie koledzy zwiną stragan.
Wpis ten powstał po to żeby turaj wielu kolegom uświadomić jak niestey wujową macie pamięć(wniosek na podstawie łapek, na szczęscie są też łapki nadziei).
Fakt, pis w 8lat nic w naszej sprawie nie zrobił( albo póki co nic o tym nie wiemy), ale to co Ty tu Adalbert robisz jest po prostu przykre.