Kolejne 2 mln ubyło ze środków pienieżnych, które pochodziły z emisji (w ciągu kwartału). Z pieniędzy pochodzących z emisji, których było 20mln w Q3 2022 zostało już niewiele około 7.5 mln. W niecałe 2 lata spółka przejadła 12.5mln na co?
1. Przychody w miejscu, nieco wzrosły w 2022, ale od połowy 2023 już spadają
2. Koszty sprzedaży wzrosły, reklama kosztuje, co z tych kosztów wynika? Nic, zysk ze sprzedaży dalej spada.
3. Jedyny plus jaki widzę, ale tylko tylko w tym półroczu to to, że ubyło odrobine zapasów, a dokładnie 243 tys zl, czyli firma rzeczywiście coś sprzedaje. Taką zmianę towarów to niejedna budka z alkoholem musi zrobić w ciągu miesiąca.
4. Inwestycji brak
5. Kredytów nie ma, wiec splacać nic nie trzeba
6. Spadek aktywów obrotowych, głównie w postaci gotówki
Ja zrealizowałem swoją ostatnią pozycje ze stratą, wcześniej już zacząłem przenosić pieniądze na inne papiery. Jedyny ratunek jaki widzę to wzięcie za morde i zrobic porządek.
Zobaczcie co sie stało z CCC jak Miłek odszedł z prezesury i dał ludziom po studiach zarządczych władze. Opowiadał to w wywiadzie. Pokazywali mu piękne wykresy, prezentacje, opowiadali slogany jak to trzeba dowozić KPI, jakie to góry doliny złote nie będą. Kiedy Onesano szoruje po dnie 15 lat to CCC w tym czasie urosło 10x, spadło 10x, wzrosło 5x, spadło 4x i wzrosło ostatnio znowu 5x i jeśli mnie mój inwestorski zmysł nie myli to od dzisiaj za kilka lat będzie znowu 2x, a ten ściek giełdowy będzie między 1.1, a 1.3. Tak sie robi kase, przychodzi inwestor w trudnej chwili dla spółki, bierze udział w ogromnej emisji, za nawet 10% swojego kapitału, zostaje ponownie prezesem i powoli, ale skutecznie sprząta śmietnik, który narobili mu zarządzający.
A co my mamy tutaj? Spółka teoretyycznie nie jest upadła, ale czytając raport można odnieść wrażenie, że to co najmniej firma krzak z piździrzewa dolnego. Karkosik nawet nie kryje tego, że ma to w dupie, co tu się dzieje. Jedynie ma świadomość, że emisja daje szanse na odzyskanie części kapitału. Prezesem najpierw zostaje człowiek krzak, który w sumie nie wiem czy cokolwiek osiągnął będąc tym prezesem. Teraz jakaś kobita, która rozwala kasę na lewo i prawo myśląc, że może kiedyś coś z tego wyjdzie. Jeśli tak samo rozporządza pieniędzmi męża to nie wiem czemu on jej jeszcze nie pogonił.
Na forum będę zaglądał, ale patrząc po aktywności to chyba wszyscy akcjonariusze już pomarli.