Dnia 2021-01-19 o godz. 15:52 lawyer_mz napisał(a):
> Ja uważam, że łatwiej sprzedać i za większe pieniądze biznes, który się rozwija niż zwija. Działka dentystyczna to dobry interes, który przynosi przychody i myślę, że nie warto go zaniedbać i nie uważam, że to cud tylko zmiana myślenia zarządu. Wand był trochę pominięty w tych planach podboju świata przez CompuFlo ale to przecież niezły biznes i nawet na forum Yahoo wypowiadali się użytkownicy systemu chwaląc go.
Trochę zaprotestuję. Pomijam, że w epoce koronawirusa kto może, ten omija dentystę, a część dentystów omija pacjentów - ze względu na tak bliski kontakt jak nigdzie indziej. Nawet po wprowadzeniu (załóżmy, że udanym) masowych szczepień, stomatologia jeszcze przez lata może miec pod górkę.
Z Compuflo epidural jest odwrotnie - zmniejsza kontakt z pacjentem, zmniejsza liczbę kontaktów z pacjentem etc. Ale mniejsza o to.
Natomiast pierwsze zdanie z Twojego posta to jest moim zdaniem sedno sprawy - pytanie tylko, czy ta stomatologia rzeczywiście się rozwija, czy też taki rozwój chce przedstawić kupcowi zarząd Milestone Scientific.
Bądźmy realistami - skoro sam zarząd doszedł na poczatku roku 2020 ( a raczej pod koniec 2019), że trzeba opchnąc stomatologię, to naprawdę trzeba cudu, żeby w dobie pandemii wydarzyło się coś, że nagle przed tą działką stomatologiczną otworzyły się bramy raju.
A co do opinii na Yahoo - no właśnie było chyba odwrotnie - facet twierdzący, że jest dentystą przekonywał, że choć urzadzenie stomatologiczne Wand Dental jest super, to nie ma takiego przymusu ekonomicznego, by skłonić dentystów do inwestowania w to urządzenie. I to jest główny problem. Jednocześnie dodawał, że właśnie w przypadku Compuflo jest odwrotnie - szpitale zbyt dużo ryzykują (horrendalne odszkodowania za błędy przy wkłuciu), by zrezygnować z bezpieczeństwa, które zapewnia Compuflo epidural - produkt naszego Milestone Medical. I dlatego to właśnie nasze Compuflo epidural ma być żyłą złota, nie stomatolgia.
Sorry, że taką łyżkę dziegciu do beczki miodu, ale nie będę słodził, gdy mam wątpliwości.
Ja trzymam akcje Milestone Scientific ze względu na to, że MLSS ma prawie 98,5 proc. akcji Milestone Medical. Będę się cieszył, jesli się mylę i okaże się, że stomatologia jednak "żre" i MLSS na tym zarabia krocie. Ale na razie cieszę się, że w ogóle z tego są jakies przychody, bo przeciez cały szmal, jaki wygospodaruje Milestone scientific wkłada w nasz Milestone Medical. I na rozwój sprzedaży naszego Compuflo epidural.