Rynek chiński jest wciąż atrakcyjny dla P2. Nie widzę powodów do zmiany nastawienia w tej dziedzinie. Wydawca to nie rynek. Co do wydawcy od początku było wiadomo, że to no name z niszowymi produkcyjkami, dla którego Aztec to łakomy kąsek. Fakt, że mimo sceptycyzmu nie doceniłem ich "kreatywności" i jej skutków. Co do statystyk i WL to sporo jeszcze jest do wyjaśnienia, bo jak mi się zdaje, podkręcania nie było na każdym etapie budowania WL. A to ważne dla dokonania realnej oceny pozycji ALS. Stąd to tyle trwa. Zauważcie, że liczba FL została na Steamie. Zniknęła WL, co oznacza, ze badany jest wpływ działań wydawcy na jej rzeczywistą wartość. Osobnym problemem jest rozliczenie transz wypłaconych na rzecz P2. Pisałem w którymś z niedawnych postów o wariantach rozwiązania problemu, ale tu potrzebne są szczegóły.
Permafrost oceniam w obecnej sytuacji za najważniejszą grę P2. Wysokie miejsce na WL przed ogłoszeniem daty premiery (a będzie dużo wyżej po), uznany stabilny wydawca... To 20% może dać dużo więcej niż niektórym się wydaje i stanowić game changera dla finansów i kursu spółki.
Rally. No cóż. Każda gra, która da zarobić jest naszym sprzymierzeńcem, ale nie widzę tu przełomu. Tak jak mówiliśmy wcześniej peak 500-600 to będzie sukces. Spodziewam się wyniku bliżej 300.