Kim jesteś z zawodu mozna wiedzieć??
Na energetyce na pewno sie nie znasz to wiem
cytuję: a ja głupi myślałem że energia wytwarzana w wyniku rozszczepiania jąder uranu która zamienia się w ciepło. No tu masz rację...zamienia się w ciepło, ktore wytwarza parę wodna, która porusza turbiny.
To ciepło może być z gazu, węgla czy atomu. W każdym z tych przypadków potrzebne są zbiorniki ciśnieniowe, ktore w swojego rodzaju to kotły. Upraszczam ogromnie na potrzebę dyskusji z tobą. Zresztą nie wiem czy aż takim jesteś ignorantem, że dla ciebie Rafako to tylko kotły najlepiej w domowych kotłowniach?
Nie bój żaby, wszystkie firmy, które wymieniłeś upasą się na atomie i pewnie zleceniodawcą będzie właśnie między innymi lekceważone przez ciebie Rafako.
"Rafako podpisało jakieś do niczego niezobowiązujące memoranda o współpracy" a niby co mieli podpisać jeśli atom to kwestia na razie nie konkretów a planów? A z innej beczki to ciekawe dlaczego te tłumoki z francuskiego EdF, amerykańskiego Westinghouse czy Korea Hydro & Nuclear Power podpisali z Rafako a nie mocarzami, któych wymieniłeś? Pewnie przypadkiem przejeżdżali przez Racibórz i wstąpili, bo mieli blisko