Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,66 zł , zmiana od tamtej pory: -99,25%

Re: re.pod co kurs może wzrosnąć

Dnia 2022-08-21 o godz. 16:14 ~eddek napisał(a):
> Zibi można było pomyśleć, że może jesteś hejterem i manipulantem, ale nie sądziłem, że aż takim ignorantem.
> Cytat z twojej wypowiedzi: "a po co na elektrowni jądrowej kotły? "
> W wieeeelkim skrócie, elektrownia atomowa to jeden wielki kocioł//zbiornik ciśnieniowy - a ja głupi myślałem że reaktor. Jak widać dla Ciebie kocioł i reaktor to jedno i to samo, dla mnie jednak nie...

> Energia wytwarzana jest poprzez wytworzenie w zbiorniku ciśnieniowym pary wodnej Oczywiście technologie są różne, ale każda z zastosowanych to dziesiątki zbiorników ciśnieniowych, wyrównawczych, wodnych, chłodzących, itp. - a ja głupi myślałem że energia wytwarzana w wyniku rozszczepiania jąder uranu która zamienia się w ciepło.

> To nie Rafako będzie budowało elektrownię, ale dziesiątki dużych firm i setki malych. Polimex roboty typwo budowlane, podobnie jak Budimex i inne. Energomontaże i tym podobne montaż automatyki i części elektrycznej, Siemens, Alstom turbiny i tak dalej. Natomiast w każdej z tych ukiładanek ktoś musi robić kotły/zbiorniki i do tego Rafako pasuje jak ulał. Doświadczenie, historia, kompetencje. - to w końcu się zdecyduj, kotły czy zbiorniki? chyba że dla Ciebie to jedno i to samo. I nie koniecznie Rafako będzie tam cokolwiek robiło, jest wiele firm które zajmują się typowo wytwarzaniem zbiorników, naczyń przeponowych, zasobników ciepła, itp. np. komnino czy reflex. Może też robić firma zagraniczna, tak więc nic nie jest pewne. Tak jak tobie podobni naganiacze próbują tutaj wmówić ze już wszystko jest przesądzone bo Rafako podpisało jakieś do niczego niezobowiązujące memoranda o współpracy.
>
> Jeszcze jedna nieporuszany temat dziś to modernizacja istniejących elektrowni weglowych.. W większości to ich produkt zatem będą umieli zmodernizować choćby nauczeni Jaworznem, bo choć się czka to daje doświadczenie. - Nauczeni Jaworznem które do dzisiaj nie działa? To co robi Rafako zrobi każda inna firma a jest ich tuzin w Polsce, w innym komentarzu przesyłałem przykładowy link do firmy Ergom z Szemudu - oni również posiadają doświadczenie, historię i kompetencje.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RAFAKO -6,72% 0,01 2025-07-21 17:04:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.