@Breton
wyraźnie pisałeś o zwolnieniach i z tym polemizowałem
na razie to na koniec roku widzę skok do 435 osób z poziomu ok 400
widać koszty zw z powiększeniem zespołu co przy braku zakładanych zwiększonych r/r wpływów z filmowych
np brak witchera - przesuniecie na 2024, zaowocowało takim kwartałem
''Staramy się, tak jak większość firm z branży, dostosować bieżące koszty, w tym wielkość zespołu produkcyjnego, do niższego poziomu zamówień niż spodziewany. Nie chcemy jednocześnie dokonywać dekonstrukcji pieczołowicie budowanych zespołów i kompetencji, oczekując ożywienia związanego z zakończeniem strajku i pełnego powrotu przerwanych produkcji w perspektywie kilku miesięcy. Może to wpłynąć na niższe przejściowo wyniki finansowe. Cykliczność popytu w obszarach, w których działamy, uwidaczniała się już wielokrotnie i skutkowała dynamicznie rosnącym popytem po okresach obniżenia aktywności produkcyjnej.''
w branży pewnie namiesza AI i to co robiło 10 osób może zrobi o wiele mniej?
na pewno jest ciekawy okres, pli ma kompetencje i know-how więc powinno wykorzystać te zmiany jako szansę a nie zagrożenie!
pewnie jak nadejdzie właściwy moment dla ekspansji AI to nie mam nic przeciwko temu aby personel był znacznie mniejszy
ps> mamy dane na koniec 2023, kończy się 3 kw 2024, gdzie jesteśmy obecnie? zakładam, że idzie odbicie, b-cz kiedyś policzył, że w 1 kw kończy się bardzo dużo projektów...