Wyniki rzeczywiście nie zwalają z nóg.
Kilka rzeczy na plus - zadłużenie - nie wzrosło, Przychody wzrosły, wartość księgowa na akcję w ponad 10 PLN, firma wycofuje się z niedochodowej TV na rzecz dużo bardziej dochodowych nośników reklam (co chwilę potrwa).
Pytanie czy wiedzą co robią ... wygląda na to , że tak. Mają plan i go realizują. Wyniki w tej branży w 2019 będą raczej słabsze niż w 2018 bo widać co się dzieje na rynku.
Pytanie czy firma zacznie zarabiać .... według mnie Tak. Co więcej powinna wzrosnąć marża w ciągu 2-3 lat jaką osiągają.
Czy to dobra inwestycja krótkoterminowa ... raczej nie, a na pewno są lepsze :)
Czy w długim terminie - horyzont 12-18 miesięcy, da się zarobić - według mnie tak (a mam wysoką średnią cenę za akcje).
Patrząc na branżę, na to jak przebudowują firmę, jak zmieniają źródła przychodów - powinno udać im się wciągu 3-4 lat zwiększyć wycenę firmy przynajmniej dwukrotnie .... takie jest moje zdanie i nie namawiam do kupowania czy sprzedawania. Każdy sam musi pomyśleć szczególnie, że "okazji" w tej chwili nie brakuje :)
Jak dla mnie dobra branżą, dobry kierunek rozwoju niezła wycena za akcje i jak czegoś nie skopią koncertowo to będzie dobrze, a nawet bardzo dobrze ! :)