Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,10 zł , zmiana od tamtej pory: -65,83%
rony90, ja to policzyłem na podstawie realnych przychodów ze sprzedaży produktów (bez salda zmiany zapasów), która po III kwartale wynosiła ok.520 tysięcy złotych. Na koniec roku to 4,37mln. Agony wcześniej przynosił 0,17mln kwartalnie , więc nie liczyłbym na tak duży skok w IVQ.
Zapasy to obecnie w pewnej mierze Succubus, ale przede wszystkim w znakomitej większości Paranoid .
Wydaje mi się, że bezpiecznie jest założyć 2mln przychodu w Q1/2022, ale kluczowa w tym roku będzie premiera na konsole i to jak tam pójdzie sprzedaż Succubusa. Z cenotwórczych informacji mamy jeszcze perspektywę dema Paranoida. To gra, która może wynieść Madminda jeszcze wyżej w hierarchii studiów deweloperskich i dobić do poziomu Bloobera sprzed paru lat- może niżej od dopieszczenia strony technicznej realizacji i ogólnej jakości audiowizualnej, ale za to wyżej gameplayowo niż np. taki Blair Witch czy Observer.
Tormentor to już szansa na jeszcze więcej pod kątem sprzedaży i rozpoznawalności, zwłaszcza, jeśli iw jakimś momencie zaplanują tryb co-op na co po cichu liczę. Na pozostałe projekty mocno nie stawiam, ale może....:)
Dla mnie Madmind to jedna z ciekawszych małych spółek z branży, z własnym DNA i coraz wyższymi umiejętnościami. Moim zdaniem Succubus i Agony dzieli przepaść jeśli chodzi o mechaniki , choć nadal nie przepadam za stroną graficzną.
  • Raport Autor: ~Mms
  • Re: Raport Autor: ~rony90
  • Re: Raport Autor: ~Madman
  • Re: Raport Autor: ~rony90
  • Re: Raport Autor: ~Madmind
  • Re: Raport Autor: ~Skalar79
  • Re: Raport Autor: ~Skalar79
  • Re: Raport Autor: ~CoJaSieZnam
  • Re: Raport Autor: ~Madmind

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MADMIND 2,42% 1,06 2025-10-17 16:49:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.