Te teorie o zaniżaniu, o mitycznych inwestorach, o zbieraniu...
Chciałbym jako akcjonariusz MCI, żeby to było prawdziwe. Niestety podobnie jak Ty uważam, ze PZU sypie bo ma takie wymogi jako TFI i tak zostało do końca na okręcie być może z powodu wiary że Data da radę, być może z powodu słabej płynności i zbyt dużego pakietu...
Teraz już nie mogą czekać i sypią...
A MCI ( właściciel) hmmm miał być BB nie ma (no niby ten wyrok w sprawie JTT o zwrot odszkodowania) ale kasa przecież jest. Teraz jest idealny czas. Turecki Indes w otchłani, Data w oczach wielu bankrut. Tylko ten brak reakcji ze strony MCI mnie dziwi, dziwi mnie również stabilność kursu MCI , przecież wyniki za 4Q będą tragiczne( chyba że przeszacują jakieś aktywa niepubliczne) albo z Datą stanie się "cud" ...
Z drugiej strony termin podania wyników Daty w ostatni dzień 3Q po sesji tak by kurs spółki nie miał już wpływu na wyniki MCi nie jest przypadkowy a i sama korekt VAT jest dla mnie co najmniej dziwna, tyle szarpania się i tak nagle sami od siebie bach i płacą... Dziś tak jak piszę wszystko wygląda na tragedię i Daty i Czechowicza jako nadzorującego gdy opowiada się takie rzeczy
linkTylko czy tak jest w rzeczywistości czy tyko tak wygląda a ktoś umiejętnie wykorzystuje nastroje na bananie ( bessa, sentyment do dystrybutorów IT ) i cytuję z linka powyżej...
" Zarządzanie to planowanie, organizowanie, motywowanie i kontrolowanie. Wszystkie 4 elementy są ważne, aczkolwiek w dobie gospodarki cyfrowej talenty mają wiodące znaczenie, dlatego dobra organizacja procesów i motywacja, stają się najistotniejsze - mówi inwestor."