Na plusie nie skończyli, ale ponad poziomem 0.4 USD udało się utrzymać. Obrót ponad 1 milion akcji. Jeden z rekordów w historii.
Może się nie znam, ale według mnie, to dzisiejsze info o "specjalnym komitecie" to głównie po to, by wywrzeć jakąś presję na partnerach, z którymi rozmawiają w sprawie Compuflo Epidural. Sami zaznaczyli, że będą na bieżąco informować o postępach w opracowywaniu strategii. Komunikatami można zdopingować potencjalnych kupujących.
Kiedyś Osser mówił, że te wielkie firmy próbują wykorzystac te mniejsze, takie jak Milestone. Te mniejsze pracują nad czymś latami, a te większe potem chcą to kupic za parę milionów dolców, by potem rozwinąć sprzedaż we własnej ogromnej sieci i zarabiać dziesiątki milionów czy setki.
Dlatego Milestone tworzy tę swoją sieć sprzedaży, mimo że Osser powtarza: 'my nie jestesmy od rozwijania sprzedaży, my wymyślamy, załatwiamy zezwolenia, badania, zdobywamy przychylnośc rynku i chcemy wejśc w układ z jakimś wielkim sprzedającym."
Ale żeby mieć jakąś pozycję w negocjacjach - trzeba miec też jakąś własną siec dystrybucji i pokazac, że "jak nie, to nie" - zawsze możemy sprzedawac sami i tak zarabiać.
Nie wiem z kim oni rozmawiają - Osser wspominał o "dużych firmach".
Z kolei jeśli to nie będzie deal z jakimś światowym dystrybutorem, tylko np. sprzedaż licencji, to kontrahenta szukać by trzeba chyba wśród potentatów od znieczuleń.
Jakiś np. Teleflex wart jest 14 mld USD. A Milestone Scientific 17 mln.... Może jakiś Becton Dickinson? To ponad 60 mld USD kapitalizacji. Baxter? Kiedyś gdzies czytałem, że mógłby chcieć przejąc Milestone Scientific - ten tez wart ponad 40 mld USD....Rozmowy z takimi "partnerami" na pewno łatwe nie są. Ale nie chodzi o to, żeby szybko sprzedać za nieduże pieniądze coś, co jest rewelacją na rynku i nad czym pracowali może ponad 10 lat. Zresztą, nie jest powiedziane, że ten deal ma oznaczać sprzedaż. Umowy wspólpracy mogą być różne. Ale na pewno jesli Milestone podałby komunikat, że z kimś wielkim się dogadał - notowania poszybują.
Z kolei rozwijając własną sieć dystrybucji- co właśnie robią - będą pokazywać, że na własną rękę też mogą zarabiac i z każdym miesiącem, z każdym zdobytym szpitalem-klientem, cena Compuflo Epidural- moim zdaniem- będzie rosła.
A komitet od strategii od czasu do czasu wyda jakiś komunikat podgrzewający atmosferę....
Tak żartem trochę: jest taka firma Aurora Cannabis, jedna z moich ulubionych spółek. Warta jakieś 10 mld USD. Kilka dni temu podpisała umowę z 76-letnim trochę spekulantem, trochę inwestorem- jeśli to się da róznicować - ma im pomóc w doborze partnera (ów) strategicznego. Na wieść o tym ta 10-miliardowa spółka poszła w górę o 15 procent , potem jeszcze to poprawiła. Mamy w Milestone paru doświadczonych ludzi, finansistów- niech główkują.... :-)
A wykres Aurory też mi się podoba. Latem 2016 kosztowała jeszcze 30 centów. Dziś - 10 dolarów.
https://marijuanaindex.com/stock-profile/?qm_symbol=acb
Idźmy tą drogą :-)