Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  29,00 zł , zmiana od tamtej pory: -26,03%

Re: pytanie inwestycyjne

Ja mam Celon, Selvitę i Mabion. Celon i Selvita są moim zdaniem niedoszacowane, mają bardzo kompetentne zarządy i pokazały, że potrafią realizować swoją strategię. Co do Mabionu mam pewne obawy co do obecnego poziomu wyceny, ale:
1) insiderzy kupują i to za parę baniek w ciągu ostatniego roku
2) Fundy kupują (Generali, NN, EBOiR, PFR Life Sciences), drobnicy to tam zostało już niewiele w akcjonariacie
3) mamy na horyzoncie kilka potężnych triggerów mogących spowodować wzrostu kursu o kilkanaście-kilkadziesiąt procent - podpisanie umowy na USA i złożenie wniosku rejestracyjnego na MabionCD20 połączone z milionowymi milestone'ami od Mylana. Nieco później potencjalne rozpoczęcie badań klinicznych dla MabionMS.
W Mabionie niestety bardzo średnio oceniam prezesa Chabowskiego w tym jego wiarygodność, ale to temat na osobny wątek.
OAT dla mnie jest fajną spółką, z bardzo ciekawym akcjonariatem i zarządem, ale przy obecnej wycenie za drogą - zrobiłem sobie nawet zgrubną wycenę OATD-01 i OATD-02 i wyszło mi 15 zł na akcję. Trochę mało.
Mam wrażenie, że biotech na GPW jest niedoszacowany, bo do niedawna dużo tych spółek nie było i fundom nie opłacało się zatrudniać specjalistów do ich analizy, a analiza biotechu od analizy banku czy sieci detalicznej różni się bardzo drastycznie. W związku z kolejnymi debiutami i rozwojem tego sektora trochę to się zaczyna zmieniać, co z kolei może spowodować przypływ kapitału do tej branży i wzrost wycen.
Natomiast jeśli chodzi o kurs Celonu, to dla mnie ewidentnie wynika z problemów z rejestracją Salmexu w USA. Trochę inaczej to miało wyglądać wg prezentacji z IPO.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CLNPHARMA 2,14% 21,45 2026-04-27 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.