Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  15,64 zł , zmiana od tamtej pory: -3,84%

Re: Pytanie

1. They are Bilions--NIe niewiem ze zdecydowanie Najwiecej gry sprzedało sie w ROk od premiery w EA --bo nie sledziłem TEMATU --wiem tylko ze jak na PEAK 22 K --w EA to sprzedaż po 7 latach 1.8 M kopii na wielu Bardzo mocnych przecenach to nie jest jakieś JUUUPII.

2. Nie napisałem ze GOP to spółka jednej gry oni zrobili 112 , 911 itp ---twierdze że IFZ to ich najwiekszy sukces ze do tej pory bujali sie z wynikami rocznymi 10 M przychodó i pare M zysku ---w tym roku mogą miec 2 razy lepsze wyniki ---ale w przyszły ( patzrac na 4 qw 2024 roku 0 moga wrócic do standartu ---i tu Ja sie pomyliłem nie 5 M przychodó i 1 M zysku tylko np 10 M przychodów i Kilku M zysku .

3. Huge ma kapitazlaicje 10 Krotnie wieksza od GOP ---ale on w 3.75 Roku wygenerował 900 M kapuchy ---a gop w tym czasie 15 M --- czyli HUG mial 60 Razy wieksze zyski operacyjne niz GOP ---a jest wyceniany tylko 10 razy wiecej ---MAło tego HUG ma 500 M kapuchy wiec jego CZYSTY BIZNES 9 pomniejszony o zgromadzona kase) RYNEk wycenia na 500 M PLN. --jeszcze niedawno Gopa wyceniał na 250 M PLN --wiec tylko 2 razy mniej niz obecnie biznes HUG ---tylko ze GP wowczas był przed premiera IFZ i nie mial 10 M zysku operacyjnego wiec --Gop z 5 M zysku operacyjnego skumulowanego od 2021 do 2024 roku był tylko 2 razy wyzej wyceniany niz HUG ktory mial 700 M zysku operacyjnego na lata 2021-2023-- a to juz jest 140 RAZY IWCEJ .

I wlasnie taki jest rynek jedne kwity potrafi Pompowac inne dołowac ---JA staram sie szukac tych naprawde zdołowanych --Fiundamentalnie i ciekawych Technicznie --bo to moim zdniaem jest KLUCZ do przyszłyszłych zysków ---HUG ma wyniki z ostatnich lat na poziomie CDR ---a jest wycneiany tak jak CDR w czasach DEBIUTU W2 --gdy jego cena wynoosiła 9 PLN za akcje .

Potencjał generowania KASY --przez hug jest olbrzymi --nadal jest olbrzymi pomimo ze to nie jest rekordowy rok jakim był 2023 Pod tym wzgledem ---ale nadal jest TYLKo jedna spółka GROWA na bananie ktora potrafi miec lepsze wyniki to jest CDR --ale on jest wycneiany 17 razy drozej niz HUGE --odejmujac KASE ktora jest w HUGE to jest wycenainy cdr ponad 30 Razy wiecej niz HUG ktory moze sie porownywac wynikowo z CDR.

a GOP ?? gop z przychodami zyskami operacyjnymi zyskami Netto NIE ma zadnego startu --bo co to jest te 15 M zysku operacyjnego od 2021 roku wobec 900 M zysku operacyjnego HUG ---? --co z tego ze przychody spadja ?? njak nadal sa olbrzymie a CDR nie spadły R/R? ( gdy rok temu zaliczał debiuct DLC CP2077)--2023 dla HUG nbyl rekordowym rokiem pod wieloma wzgledami tak jak 2020 byl dla CDR rekordowym rokiem pod wieloma wzgledami---teraz ma duzo gorsze wyniki netto niz w 2020.

Hug jest poteznie niedowartosciowana spółka pytanie dlaczego ? --- dlatego nie dziwie sie ze wiekszosć z tych co posiada akcje nie chce brac udziału w skupie nawet po 9 $ czyli duzo wyzej niz obecna cena--dlatego sie nie dziwie ze jest taka mala plynnosc spolki ---- Dziwie sie dlaczego nie ma POPYTU ---bo to ze jest spadek R/R przychodów zysku itp --w GAMEDEVIE to normalka --ale SUMA kasy jaka potrafi generowac w 2024 HUG ---jest olbrzymia vs jego obecna wycena. O tym wlasnie cały czas pisze.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GAMEOPS -1,31% 15,04 2025-10-03 16:47:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.